Jdi na obsah Jdi na menu
 


10kapitola

27. 4. 2008

Ráno už všichni čekali před školou. Harryho skupina se držela poblíž té Dracově, přece jen spolu měli být v jednom týmu. Rozhlížel se po ostatních skupinkách. Jediní Mrzimorští a Havraspárští se netvářili naštvaně. Naproti nim Nebelvír se Zmijozelem po sobě házeli pouze ošklivé pohledy.

Potom stočil svůj pohled k Bradavicím, odkaď právě přicházeli někteří učitelé a za nimi šli čtyři bystrozoři. Harry ihned poznal Tonksovou, která právě zakopla o lem svého hábitu. Dále si všiml Moddyho, Kingslyho a nějakého neznámého.

Snažil se zachytit Snapeův pohled, ale ten se upřeně díval ke svým Zmijozelským a na Harryho se ani jednou nepodíval. Konečně učitelé došli až k nim a slovo si vzal profesor Brumbál.

,,Dobrá ráno, rád vidím, že jsme zde všichni a nikdo nezaspal, i když někteří z vás jsou tu schopni ulehnout na trávu a znovu usnout. Ale je mi líto."

Pobaveně se podíval na pár lidí, kteří neustále zívali a bylo na nich poznat, že vstali před chvilkou, protože ještě měli otlačené obličeje od polštářů.

,,Teď prosím, aby skupinky přešli k vyučujícím se kterými mají odjet. Bystrozoři k vám budou teprve přiděleni."

Harryho skupinka spolu s tou Dracovou si stoupli k profesoru Snapeovi a čekali, až k nim bude přiřazen některý s bystrozorů.

Profesor Brumbál šel od začátku a rozzařoval bystrozory, hned první skupinu chytil ten neznámý bystrozor. K druhé byl přiřazen Moddy, k třetí Kingsley a k nim tedy zbyla už jen Tonksová, která se sice zamračila na Snapea, ale usmála se na Harryho a Hermionu, které už znala.

,,Nazdárek, já jsem Tonksová a jsem šťastná, že jsem ve vašem týmu. Tady s Harrym a Hermionou se už znám. Takže doufám, že se seznámím i s vámi ostatními."

Snape ji sjel pohrdavým pohledem.

,,Tonksová, to jste si nemohla obléci něco méně nápadného?"

Nebylo divu. Měla růžovo-modré vlasy. A místo hábitu měla koženou černou bundičku a džínsy, které místy byly děravé.

,,Něco se vám nelíbí Snape? Pokud vím, tak nemám předepsané oblečení a tedy se mohu oblékat jak chci."

Harry viděl blížící se hádku a tak se do toho radši zamíchal.

,,Nechci rušit, ale měli bychom jít, nikdo už tu není."

A měl pravdu, všechny ostatní skupiny už byly pryč a jediní, kdo zůstali před hradem, byli oni.

,,Dobrá. Takže můžeme vyrazit. Kolik z vás tu má koště?"

Přihlásil se Harry, Draco a Dominic.

,,Dobrá, takže se někteří uskromníte a vezmete na koště slečnu Grangerovou, Nastillovou

a Parkinsonovou."

,,Ach nechci tě rušit Severusi. Můžu ti tak říkat, ne? Já koště nemám, nemám, jak letět."

Harry viděl, jak Snape stikl ruce v pěst.

,,Tonksová! A jak tedy chcete letět?"

Ironický tón se ve Snapeově tváři nedal přehlédnout.

,,Letět? Tak to ne! Já nikam nepoletím! Sakra, vždyť víte, že mám panický strach z létání a víte i proč. Zkrátka mi řekněte adresu a já se tam přemístím."

Snape se ironicky pousmál.

,,To nepůjde. Tam kam jdeme se nedá přemísťovat. Je to ohraničený a kdypy jste se nakonec chtěla přemístit, musela by jste potom jít pěšky přes 40 mil. Myslím tedy, že radši poletíte s námi."

,,Nechci letět. Nemám ani na čem."

,,Poletíte se mnou. Stejně, jako zde slečny poletí s chlapci."

Tonksová se ještě chvíli vzpouzela, ale když zjistila, že ji to nebude nic platné přinesla si kufr k Snapeovu koštěti. Ten svůj i její zmenšil a dal si do kapsy. Zatímco se Hermiona i Sabrine přesunuly k Harrymu. Ten se na ně jenom zoufale díval a vysvětloval jim, že na koště může vzít jen jednu.

Nikdo si toho nevšiml, ale Draco se pomalu přiblížil k nim a naklonil se k Sabrin. Něco ji zašeptal do ucha. Ona kývla a přešla k jeho koštěti. Snape všechny obešel a zmenšil kufry.

,,Takže teď všichni poletíte za mnou. Držte se všichni tři vedle sedle. Nevytahujte hůlky. Musíme letět tak rychle, aby nás mudlové nepoznali. Proto také poletíme dost vysoko.

Prosím nasedňete. Harry se společně s koštětem a Hermionou před sebou, zvedl kousek nad zemi. Ta jakmile necítila pevnou půdu pod nohama se o Harryho opřela. To samé udělaly i ostatní čtyři. Jen na Tonksové bylo vidět, že se ji moc nechce, ale nakonec tak udělala i ona a všichni výletli směrem k modré obloze.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář