Jdi na obsah Jdi na menu
 


13kapitola

27. 4. 2008

Ráno se Harry vzbudil a zjistil, že v posteli leží sám. Napadlo ho, že Hermiona bude asi v koupelně  a rozhodl se, že ji půjde překvapit. Jenomže v koupelně nikdo nebyl. Dostal strach. Přece věděla, že nesmí nikam chodit sama. Ale co když něšla sama, co když ji odtud někdo proti její vůli odvedl? Rychle na sebe hodil mikinu s kalhotama a rozběhl se k pokoji svého otce a Tonksové. Tam prudce zabušil. Odpovědí mu bylo naaštvané nadávání a po chvili se dveře otevřeli a v nich stál jeho otec. Jakmile uviděl, že za dveřmi stojí Harry, výraz naštvání z jeho tváře zmizel a nahradil ho výraz starostí.

 

,,Harry… co se stalo?“

 

,,Hermiona zmizela. Nikde není. A přece by neodešla sama.“

 

Severus se na něj prvně nechápavě díval, po chvíli ale zatřepal hlavou a zarazil se.

 

,,Říkáš, že zmizela? A není třeba jen u Draca a Sabrine? Třeba si ještě spal, když se vzbudila, a tak šla vyzkoušet, zda oni jsou vzhůru. A byli, a tak tam zůstala.“

 

,,Asi máš pravdu. Půjdu za nima. A promiň.“

 

,,Ale prosímtě, nic se nestalo. A kdyby tam náhodou nebyla, tak přijď a půjdeme se po ní podívat.“

 

Harry přikývl a vydal se k pokoji Draca a Sabrine. Zaklepal, ale tentokrát neslyšel nějaké nadávání, ale skoro hned se dveře před ním otevřeli. V nich stál překvapený Draco.

 

,,Ahoj, stalo se něco? Pokud se nepletu, sraz máme až za hodinu. Ale jestli sis přišel jen tak promluvit, pojď dál, Sabrine je zrovna v koupelně.“

 

,,Ahoj.. ne já. Hledám Hermionu a jestliže není u vás, znamená to, že zmizela. Takže to musím jít oznámit profesorovi.“

 

,,Ne u nás není, ale počkej. Půjdu s tebou.“

 

 Zaběhl do koupelny, kde něco řekl Sabrine, za chvilku už šli po boku k pokoji Severuse.

 

,,Proč mu vlastně říkáš profesore, když je to tvůj otec? Před námi to nemusíš tajit.“

 

,,Já vím, ale je to silnější než já. Nějak to mám v sobě pořád zakořeněno, že to musíme tajit, a i když to víte, bude mi chvilku trvat, než i před vámi ho tak začnu oslovovat.“

 

U dveří Harry hned zaklepal a během chvilky mu otevřel již oblečený Severus.

 

,,Není tam, že? Toho jsem se bál, takže se tady podíváme, ale nemůžeme jít moc daleko, přece jen to tu moc neznáme a pak tu je podle mě dost nebezpečno. Takže půjdeme všichni tři spolu.“

 

Zamířili stejnou chodbou, kterou je sem včera dovedli. Zrovna když procházeli kolem jedněch dveří zaslechli Hermionin výkřik. Už chtěli vkročit dovnitř, když jim došlo, že je to výkřik rozkoše. Nikdo ji neubližoval. Severus a Draco se podívali na Harryho, který dost zbledl. A přitiskl se blíž ke dveřím.

Severus a Draco to nechápali. Spíš si mysleli, že buď tam vzteky vrazí a nebo že nešťastně uteče. Ale po chvilce se nedivili, protože zaslechli, jak mezi výkřiky Hermiona stíhá mluvit s mužem, který tam byl s ní, a to co říkala je opravdu dostalo.

 

Mluvila o tom, jak se jí povedlo obejít ten lektvar, jak jim tam o všem lhala. Jak se vyspala s Harrym a jak top kouzlo vyšlo, že to vypadalo, že byla ještě panna. Potom začala mluvit o tom, jak odpoledne příjde Pán Zla, a jak je všechny zajmou.

 

Všichni tři se na sebe podívali. Z toho co slyšeli jim došlo, že je Hermiona podvedla. Přidala se na stranu zla, ne na jejich. Rychle se odtud přemístili do Severusova pokoje, kde už byla i Sabrine. Zrovna seděla s Tonksovou na posteli, když tam ti tři vpadli.

 

,,Rychle si běžte zabalit. Nemáme moc času, ale musíme vypadnout dřív, než pro nás příjdou. Neptejte se, všechno vám vysvětlíme až pak.“

 

Draco rychle chytil Sabrine za ruku a táhl ji za sebou do jejich pokoje. Harry zamřil do svého a rychle začal házet všechny své věci do kufru. Naopak Tonksová se vůbec nepohla a  sledovala jak Severus hází její i svoje oblečení dohromady. Jakmile zaklapl oba kufry, zmenšil je a strčil do kapsy. Z rohu chytil koště a druhou rukou chytil Tonksovou a vytáhl ji na chodbu, kde už byl Harry a z vedlejšího pokoje zrovna vycházeli i Draco se Sabrine, která stejně jako Tonksová vypadala nechápavě. Ale když už se chtěli začít ptát uslyšeli za sebou hlasy. Draco rychle chytil Sabrine, Severus Tonksovou a všech pět se rozběhlo naopačnou stranu. Asi jim přálo štěstí, protože na východ narazili během chvilky.

 

Posadili se na košťata a už chtěli vzlétnout, když za sebou uslyšeli křičet Hermionu. Tonksová se rychle otočila a chtěla běžet pro ni, ale Severus ji zastavil.

 

,,Ne je to trik. Hermiona je s nimi a odpoledne má přijít i Pán Zla. Už není na naší straně.“

 

V té chvíli vyběhlo ze vnitř i několik kouzelníků, mezi nimiž byla i Hermiona. Ta vypadala smutně a dívala se na Harryho.

 

,,Co se stalo? Proč odcházíte? A to jste mě tu chtěli nechat? Proč?“

 

Vypadala, že se každou chvílí rozpláčet a nebýt Draca a Severus, tak by se k ní Sabrine s Tonksovou i rozběhli. Ale ti dva je drželi tak pevně, že se jim to nepodařilo. Harry udělal dva kroky vpřed.

 

,,Všechno jsme slyšeli. Vzbudil jsem se a slyšeli jsme, jak mluvíš s některých z nich, vlastně… přímo si se s ním válela v posteli!“

 

V té chvíli dostala Hermionina tvář chladný výraz. Chladnější, než jste kdy viděli u Severuse. A po té nešťastné dívce už nebylo památky. Sabrine a Tonksové v té chvíli vše došlo. Hermiona je opravdu na druhé straně  a celou dobu to na ně jenom hrála.

 

,,Och. Takže jistě chápeš, že vás nemohu nechat odejít. A věř tomu, že tohle jsou velmi dobře cvičení kouzelníci. Neutečete jim.“

 

Harry se smutně usmál.

 

,,Jak jsem to mohl nevidět, jaká jsi. Asi je pravda, že láska zatemňuje mozek. Ale promiň, nemám v plánu se zdržet.“

 

V té chvíli mávl hůlkou a vykřikl kouzlo, o kterém většina z nich vůbec nikdy neslyšela. Jen Severus, Sabrine a Hermiona překvapením vydechli. Toto kouzlo nikdo nepoužíval. Spíše se to nikomu nepovedlo od doby, kdy jej naposledy použil Godrik Nebelvír.

 

Ale Harrymu fungovalo. Kolem Hermiony a kouzelníků, kteří tam byli s ní se vytvořila modrá kopule a nedalo se jí projít. Kouzla, které proti ní vyslali se odrazili a nějakou dobu se létali kopulí, až narazili do některého z kouzelníků.

 

Severus, Tonksová, Draco, Sabrine nemeškali a nasedli na košťata a vzlétli do vzduchu. Harry je o chvíli později následovala se smutným výrazem. V té chvíli přišel o lásku a bolelo to o to víc, že se přidala na temnou stranu. Nemohl to pochopit. Vždycky nad tím ohrnovala nos, ale asi to nemyslela vážně. Vlastně ani nesledoval, kam je jeho otec vede. Jen se držel hned za nimi a přemýšlel jen nad tím, o co dnes přišel.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hmm

(Simple(dvorkin.blog.cz), 2. 5. 2008 19:33)

nieeeeeeee, ja nechcem, aby hermiona bola na zlej strane:D Urbo nejak tak prosím, nech sa dostane späť k Harrymu a budú šťastný...prosím:D

Chybi ti 7 kapitola u tehle povidky

(Armok, 30. 4. 2008 0:22)

Jak jinak nez skvely ame bohuzel ti chybi jedna kapitolka a to 7.

....

(miki, 29. 4. 2008 21:59)

wow...hezky pokračuješ...trochu moc smutné na to jaký mám dneska debi*ní den, ale dobré!

:-)

(Sue, 29. 4. 2008 20:18)

Hezká kapitola. Jen je mi líto Harryho. Nikdy bych nevěřila, že bude Mia něčeho takového schopna... Je to nezvyklé... A je to hodně zajímavé. Těším se na další. :-) Tak snad bude brzy.

COŽE???

(Mozkomor, 28. 4. 2008 15:00)

Cože? To má bejt vtip? To není pěkný! Takhle to přece pokračovat nemělo! Ach jo... Musím říct, že mě tahle kapitolka zklamala. Tak jsem se na ní těšil a ono to vypadá takhle...
Ne, že by byla špatně napsaná, ne že by to nebylo originální... Prostě jde jenom o to, že se mi nelíbí ta situace, kdy je Mia na straně Voldyho... Ale neznamená to, že tu povídku nebudu dál číst...

chjo

(blackes, 28. 4. 2008 13:14)

chjo, chudák Harry, takhle zjistit, že se přidala na stranu zla...moc se ti povedla a těším se na další

sehr schön

(Cissy, 27. 4. 2008 18:44)

Hezké, povedlo se ti to. Těším se na další...

Pěkný

(Anna, 27. 4. 2008 15:24)

Pěkna povídka už se těším na pokračování.