Jdi na obsah Jdi na menu
 


9kapitola

27. 4. 2008

Harry se vrátil zpět na kolej, kde ho přivítali Hermiona, Sabrine a Ron. Jakmile ho uviděli, rozběhli se k němu a objali ho. Ten jejich objetí opětoval.

,,Harry máme pro tebe novinku. Brumbál vyhlásil soutěž o nejlepších šest žáků z každé koleje. Vybere je Moudrý klobouk. Ovšem jedná se pouze o žáky šestých a sedmých ročníků, to znamená z každého ročníku tři. Víc toho nevíme, zbytek bude sdělen jen těm, které vybere klobouk."

Otočila se a Harry pochopil, že to je všechno, ale teprve potom si na něco vzpomněla.

,,Vlastně... vždycky pojedou dva dospělí z jednou skupinkou. Jeden učitel a jeden bystrozor. Všech šest bude vyhlášeno při večeři, odjíždějí ráno."

Znovu se otočila a odešla.

Harry se podíval na Sabrine a Rona. Pokrčil rameny a sedl si do křesla ke krbu. Rozhodl se tam počkat až do večeře, která se měla konat už za hodinu. Sabrine s Ronem si k němu přisedla a za chvilku se k nim přidala i Hermiona.

Na večeři dorazili mezi prvními a tak si sedli hned vedle učitelského stolu, aby viděli, koho Moudrý klobouk vybere. Skoro celá síň se zaplnila. U učitelského stolu už chyběli pouze ředitel s profesorkou McGonagalovou. Harry se podíval na svého otce, ale ten věnoval svůj pohled pouze Zmijozelskému stolu a i když věděl, že se na něj Harry dívá neopětoval mu jeho pohled.

A tak Harry znovu ten svůj stočil do talíře a tak si ani nevšiml, že profesorka již donesla klobouk.

,,Určitě jste se všichni těšili na tento okamžik. Proto prosím Moudrý klobou o to, aby nám řekl jména vybraných studentů. Ty prosím, aby po vyslovení svého jména okamžitě zamířili do té zadní místnosti za profesorským stolem. Začneme kolejí Zmijozel, pak Mrzimor, Havraspár a nakonec Nebelvír."

Na Moudrém klobouku se objevila ústa.

,,Ze Zmijozelu jsem vybral tyto studenty: Adam Wandell, Elena Sarskey a Patrik Meret budou zastupovat sedmý ročník. Dále jsem vybral: Draca Malfoye, Dominica Satarn a Pansy Parkinson."

Zmijozelský stůl tleskal. Klobouk počkal až se dveře zavřely i za Pansy. A vyhlásil i studenty s Mrzimoru a Havraspáru. Nakonec zbyl Nebelvír.

,,Z Nebelvíru jsem za sedmý ročník vybral: Kathrin Lesso, Samanthu Laparek a Markuse Polenka, za šestý jsou: Hermiona Grangerová, Sabrine Nastillová a Harry Potter."

Síní se ozval největší potlesk a Harry ještě celý překvapený se vydal do místnosti za profesorským stolem.

Usadil se stejně jako ostatní ke své skupince spolužáků z koleje a čekal až příjdou profesoři.

Konečně všichni vešli a zůstali stát na schodech, aby byli víš jak oni.

,,Takže budete rozděleni tak, že žáci sedmého ročníku Havraspár a Mrzimor budou jedna skupina, druhá skupina bude Zmijozel s Nebelvírem. A stejně to bude uskupeno i u šestých ročníků. Akorát, že Havraspár a Mrzimor budou třetí skupina a Nebelvír se Zmijozelem budou čtvrá skupina."

Rozhlédl se po ostatních učitelích.

,,Už dnes vám mohu říct, který z učitelů bude mít kterou skupinu, ovšm bystozoři ještě nejsou jisti a tak... První skupina bude cestovat s profesorkou Prýtovou, druhá s profesorkou Mcgonagalovou. Třetí skupina bude s profesorem Kratiknotem a ta poslední s profesorem Snapem.

Teď vás prosím, aby jste se přesunuli na kolej, kde se sbalíte a vyspíte. Ráno již v sedm hodin buďte s vašimi věcmi u hlavní brány a rovnou jděte k přiřazeným učitelům. Vemte si pouze některá vaše oblečení, vaše zvířata, košťata a hůlky, učebnice prosím nechcejte na vašich pokojích, nebudete je potřebovat. Takže přeji hezkou dobrou noc."

Žáci se rozešli na své koleje, kde si sbalili a ulehli do postelí. Zejtra je budě čekat velký den.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Lol

(Arijs (error-error-error.blog.cz), 13. 1. 2011 0:37)

Moc pěkná povídka! Sice jsem na ni narazila náhodou, ale hned jsem se začetla. Jop, a co Ron?