Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapitolka 4

27. 4. 2008

,,Ahoj Harry, jsme rádi, že tě vidíme, to je ona?" Harry přikývl. Neboj. ,,Ahoj já jsem Viligries Blacková, těší mě, že vás poznávám." ,,Já jsem Fred a to je George." Viligries se rozesmála.

,,Ale já vás stejně nerozeznám. Máte hezký obchod, jak se vám to podařilo tak rychle rozvinout? Musím uznat, že jste dobří." ,,Hodně nám pomohl Harry, když vyhrál pohár kouzelníků, dal nám peníze a díky němu je tady toho tolik."

Harry zrudl. ,,To by stačilo, mi s Viligries musíme jí nakupovat věci." Rozloučili se a odešli.
,,Frede všimnul sis Harryho?" George se zmateně podíval na Freda. ,,Jo, mezi nimi bude brzy i něco víc, já si totiž všiml i tý holky. Koukala na Harryho jak na nějakýho hrdinu."

,,Pamatuješ co jednou řekl Brumbál na adresu jejich otců? Kdyby jeden z nich byl holka vzali by se. Ale pak se zamyslel a řekl: Třeba to tentokrát výjde."

,,Jo a Harry to teď může uskutečnit, myslím, že Brumbál ví víc, než nám řekl."

Zatím co dvojčata přemítala nad těma dvěma, oni vydechli úžasem. ,,No vidíš, ty jsi čekala,
že tvůj děda ti moc nedal, ale tohle je hotovej majlant." ,,Myslela jsem, že na účet zapomněl, ale on sem musí přidávat pravidelně." Viligries se usmál a vzpoměla si co jí říkala madam Maxim. ,, Jsem s ním v kontaktu, chodí tě navštěvovat." ,,Tak jdeme ne? Musíme toho ještě hodně nakoupit."


Harry a Viligries odešli od Gringotovejch k madam Malkinové, Viligries si koupila 2 černé hábity a 2 společenské hábity a jedny plesové šaty, když odcházela vypadala šťastně. ,,Tohle mi teta nikdy nedovolila.,, Díky Harry, jsem tady šťastná." Usmála se a vlepila Harrymu na tvář pusu, jen to mlasklo. Harry zůstal stát, ale Viligries, už běžela dál.

Když ji našel vybírala si zrovna sovu, koupila si sněžnou, jako měl Harry. Potom dokoupili věci ze seznamu pro výuku, ale i ze seznamu Tonksové.

Už chvíli seděli v cukrárně a užívali pohody, když se Harry rozhodl. ,,Viligries musím ti něco říct, prosím nepřerušuj mě a nesuď dokud neskončím." Harry řekl, pravdu o tom kdy Sirius zemřel, i to, že byl v Azkabanu. Pověděl ji, jak po útěku chodil navštěvovat ji, ale nechtěl, aby viděla, co se z něj stalo.

Harry skončil a všiml si, že se Viligries usmívá. ,,Díky Harry, budu ho mít ráda a nebudu na něj vzpomínat ve zlém." Ještě chvíli si povídali, ale pak už šli, aby donesli Tonksové věci, které po nich chtěla.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář