Jdi na obsah Jdi na menu
 


I.Kapitola

16. 2. 2008
Oheň a Země

V Zobí ulici v Kvikálkově se svítilo pouze v jednom z oken, které bylo z ulice vidět. Všichni až na jednoho chlapce spali. Lampička na nočním stolku svítila, chlapec opřený o stěnu byl začtený do knihy, a tak ani neslyšel, když hodiny odbily půlnoc. Teprve až prudká bolest ruky ho donutila začít vnímat věci kolem sebe. Díky bolesti upustil knihu a teď neschopen slova zíral na hřbet ruky, kde se tkvěl pohybující se plamen ohně.

 

,,Co to má znamenat?“ Konečně našel dost sil a mohl promluvit.

 

,,To  je tvůj znak, dědici ohně.“

 

Harry se začal rozhlížet po pokoji, aby zjistil, kdo zde mluvil, ale nikde nikoho neviděl.

 

,,Ano, nikoho nevidíš, ale pořádně se podívej na stůl a co tam vidíš? Vidíš knihu? Tak to jsem já. Jsem kniha dědice ohně.“

 

,,A jakože s tebou mohu mluvit?“

 

,,Jsme propojeni, já budu vždy s tebou, tak jako ty se mnou.“

 

,,Jak je možné, že jsem dědic ohně?“ Míso, aby mu kniha odpověděla, otevřela se na první straně. Harry se dovnitř podíval a nevěřil svým očím.

 Oheň se dědí již po staletí z pokolení na pokolení na prvorozené dítě. Vždy v den svých 15 narozenin se to dědic dozví a z jeho otce na něj přejde moc. Od té doby je on, kdo musí spolupracovat se svým živlem a starat se o něj. Nese to plno zodpovědnost a rozhodnosti. Ne vždy zůstane naživu otec dítěte, kterému nebylo 15, a proto přejde moc na nejbližšího rodu, ale když nastane den, kdy bude dědici 15let  oheň opustí svého dosavadního strážce a přenese se na nového ochránce. 

Harry dočetl a nemohl uvěřit tomu, co zde stálo. To by znamenalo, že někdo z otcovy strany musí žít, ale kdo? V tom se kniha nalistovala na poslední stranu, kde si Harry mohl přečíst rodokmen. Nemohl tomu uvěřit, nejenže byl dědic Goldricka Nebelvíra, to by ještě snesl, ale poslední dvě generace před ním mu doslova vyrazily dech. Začal si myslet, že si z něj někdo tropí srandu, ale kniha jej ujistila, že ne. Proto si pozorněji prohlédl stránku, na kterou se mohl je bezmocně hledět.

               Albus Brumbál + Minerva Brumbálová (McGonagalová)    James Brumbál(Potter) + Lily Brumbálová (Potterová – Evansová) = Harry Brumbál (Potter)/Sirius Brumbál (Black)                  / Snape Brumbál (Snape)       

Podle tohoto rodokmenu to vypadalo, že Snape a Sirius jsou jeho strýcové, ale to nebylo všechno, datum vypovídalo o tom, že všichni tři se narodili ve stejný den – byli trojčata. Harry nemohl pochopit, proč mezi nimi vládla nevraživost, vždyť byli bratři. Brumbál a McGonagalová byli jeho prarodiče, ale proč mu nikdo nic neřekl? Do teď žil s tím, že už má jenom Dursleyovi, potom našel Siriuse, ale teď dokonce zjistil, že žijí jeho prarodiče a dokonce má hned dva nové strýce, i když s tím jedním si nerozuměl. Zaklapl knihu a povzdechnul si. Vždycky dělali všechno pro jeho dobro, ale nakonec mu to ublížilo. Teď znovu, na jednu stranu byl rád, že má žijící příbuzné (Dursleyovi nepočítaje).

 

,,Vědí, že jsem právě zjistil pravdu?“

 

,,Ano, vědí, oheň již opustil svého bývalého majitele. A to znamená, že moc přešla na tebe.“

 

,,A co mám dělat?“

 

,,Tvým úkolem je chránit zemi.“

 

,,Zemi? Ale oheň ničí.“

 

,,Ano máš pravdu, ale máš ještě jeden dar. Tvá matka byla víla. Věděl to jenom její manžel, takže si nejen zdědil  moc ohně, ale i dar Země. Obnáší to, že od této doby jsi spjat s přírodou. A náležití…….“

 

,,Náležím ti já.“ Vedle červené knihy ohně se objevila kniha zelená.

  

,,Já jsem kniha Země, jako jediná jsem neměla teď po dobu 14 let majitele. Bylo to úplně poprvé. Tvoje teta tuto knihu zdědit nemohla, protože je mudla.“

 Harry byl ohromen. Tohle už na něj bylo příliš. Nejenže měl více příbuzných, on měl i dva dary, o kterých nikdy neslyšel. Rozhodl se, že zítra vyrazí na Příčnou ulici a tam si vyhledá knihy, z kterých se dozví víc.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Super

(Pelupe, 18. 2. 2020 9:31)

Super jdu číst dál.