Jdi na obsah Jdi na menu
 


IX.Kapitola

16. 2. 2008
Draco přitakal a Harry se prosebným pohledem podíval na knihu Země. Ta slabě zazářila a přenesla je oba doprostřed jedné uličky. Ani nevěděli, kde jsou.

 

 

 

,,Ten dům z číslem 16.... Jste v malé vesničce poblíž Manchestru. Já se teď vrátím, domů vás přenesu, hned jak mi řekneš.“

 

 

 

Se slabým zábleskem zmizela a Harry se podíval na dům před nimi, kde byla číslice 16. Pomalu prošli brankou. Došli až k hlavním dveřím, nak terých byla cedulka:   Samantha a Patrick Blackovi. 

 

 

 

S úsměvem se na sebe podívali. Harry si dodal odvahy a zaklepal. Chvíli se nic nedělo, pak se ale ozval šramot a do dveří něco narazilo. Z podvzdálí se ozval přísný hlas:

 

 

 

,,Patricku, kolikrát ti mám říkat, aby si nelítal z těch schodů, jednou si něco uděláš.“

 

 

 

Harry s Dracem po sobě hodili pohldem typu: další blázen do party. A zadívali se na dveře, které se pomalu otevřely. Když se brunetka zadívala na dva chlapce před sebou pokoušeli se o ni mrákoty.

 

 

 

,,Jamesi? Ale jak? To není možný, jsi mrtvý.“

 

 

 

,,Ach, promiňte já nejsem James, jsem Harry, jeho syn a tohle je Draco, syn Severuse Snapea. Přišlu jsme za vámi a naším bratránek.“

 

 

 

Teď to bylo moc na chlapce, který zatím stál za svojí matkou. Vykoukl zpoza ní, na tváři nevyzpitatelný výraz. Harry a Draco měli co dělat, aby se nerozesmáli.

 

 

 

,,Bratránek? Mami o čem to ti dva mluví?“

 

 

 

Paní Blacková nevěděla co říct.

 

 

 

,,Pojďte prosím dovnitř. Patrick vás zavede do salonku. Dáte si čaj nebo spíš džus?“

 

 

 

Oba byli pro čaj. Paní Blacková zmizela v jednich dveřích a Patrick je zavedl do druhých, kde se usadili a jejich bratranec si sedl proti nim.

 

 

 

,,Vy jste moji bratranci? To jistě víte o mém otci. Kde je? Rád bych ho poznal.“

 

 

 

Zahrnul je těmi otázkami tak rychle, že měli strach zda nějakou nepřeslechli.

 

 

 

,,Siriuse budeš moci poznat, jsme tu hlavně kvůli tomu, že chceme, aby jste se vrátili. Siriusovi se po vás stýská. Rád by vás viděl, ale nemohl vás najít…“

 

 

 

Patrickovi se v modrých očích objevily slzy. ( Jen tak náhodou, Patrick je skoro stejnej jako Sirius, pouze vlasy měl hnědé, ne jako Sirius černé.) Do pokoje vešla jeho matka a naservírovala na malý konferenční stolek oba čaje a nějaké oplatky.

 

 

 

,,Poslal vás Sirius? Proč nepřišel sám?“

 

 

 

,,Neposlal nás, neví, že jsme zde. Nemohl vás najít on ani jeho otec a tak jsme nastoupili my dva a s pomocí se nám podařilo najít vás. Vraťte se prosím s námi. Patrick může jít zítra s námi do školy, dědeček to určitě dovolí.“

 

 

 

Jak Harry tak Draco se podívali na svoji tetu. Ta vypadala dosti zamyšleně a nepřitomným pohledem pozorovala dva chlapce před sebou.

 

 

 

,,Dobrá vrátím se. Uvidím jak nám to po tolika letech bude klapat. Jestli ne vrátím se, ale myslím, že tomu aby Patrick chodil s vámi do školy nic nebrání. Do teď chodil tady kousek do jedné s místních škol.“

 

 

 

Nejen Patrickovi, ale i Harrymu s Dracem zasvítily radostně oči. Pouze paní Blackové se tvářila ztrápeně, když si uvědomila, že má jen chvilku na zabalení, musí si tedy vzít jen to nejnutnější.

 

 

 

Zvedla se a odešla do svého pokoje, kde zbalila nějaké to oblečení a pak přešla i do Patrickova, kde ale ještě zbalila i koště nesoucí název: Kulový blesk. Potom sešla dolů, kde se ozíval smích tří přátel, kteří si vyprávěli své zážitky.

 

 

 

,,Můžeme jít, takže pokud jste toho schopni, přeneste nás prosím, nevím, jak bych to měla udělat, když ani nevím, kam jdeme.“

 

 

 

Harry přitakal a v duchu poprosil knihu. Se zábleskem se objevili v přijímací hale domu, kde teď budou bydlet všichni spolu. Draco se podíval na hodiny a uvědomil si, že už se určitě musí podávat večeře.

 

 

 

Rozešel se k jídelně a otevřel dveře. Všichni jenž seděli za stolem se na něj podívali.

 

 

 

,,Draco, no konečně, už jsme mysleli, že se tobě a Harrymu něco stalo. Kde vůbec je?“

 

 

 

,,Tady jsem Siriusi a někoho jsem ti přivedl.“

 

 

 

Rozrazil dveře úplně dokořán a Siriusovi z rukou vypadl džbán, kterým právě naléval svoji sklenici džusu.

 

,,Sam… Samantho.“

 

 

 

Vyskočil ze židle a rozeběhl se ke své nalezené manželce. Objal ji a do vlasů ji šeptal, že vše už bude v pořádku. Potom se obrátil na svého syna. Prohlídl si, jak vyrostl a jak se mu podobá a taky jej objal.

 

 

 

Všichni ostatní se zatím zvedli a přivítali Samanthu. Snape se káravě zadíval na dva chlapce, kteří od toho všeho stáli opodál. Ti jen sklopili hlavy, ale jinak jim na tvářích hrály radostné úsměvy.

 

 

 

Potom si všichni sedli ke stolu. Brumbál vyčaroval další dvě místa a dali se do jídla. Potom šli Harry, Draco a Sirius ubytovat ty dva. Patrick dostal poslední volný pokoj a Samantha se se zaváháním nastěhovala k Siriovi.

 

 

 

Brumbál odsouhlasil, aby Patrick chodil s nimi do ročníku a dokonce se nabídl, že mu obstará učebnice a vše co bude potřebovat. Před tím než šli spát jim oznámil, že oni tři nepojedou vlakem, ale že v Bradavicích budou společně s nimi už od rána.

 

 

 

S tím se všichni rozloučili a odešli do svých pokojů. Chlapci usínali s radostnými úsměvy, protože jak Patrick, tak i Draco měl být zařazen, ovšem jako Draco Snape a ne jako Draco Malfoy.

 

 

 

Samantha se uvelebila v Siriusově teplém náručí a to samé udělala i Narcissa v Severusově náruči. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář