Jdi na obsah Jdi na menu
 


XI.Kapitola

16. 2. 2008

Druhý den na snídani dostali rozvrhy. Vždy byly zařazeni k nějaké dvojci tříd. Ale ač to byla většina z nich jejich bejvalí spolužáci, teď již jim nedovolovali sedět s nimi. Už nepatřili k nim do koleje.

 

Jejich první hodinou byly lektvary. Zamířili do sklepení. Hermiona se sice velmi divila tomu, že všichni tři chlapci se ženou do prvních dvou lavic. Harry vytáhl hůlku a lavice prodloužil. Najednou bylo vedle sebe 5 míst.

 

Draco s Nicolasem ukázali Hermioně, ať si sedne. Harry došel pro Nevilla a i přes jeho protesty ho dotáhl do první lavice. Neville se zavrtal co nejníž, aby ho Snape hned po příchodu neviděl.

 

Hermiona, která nevěděla o posledních událostech. Byla překvapena. Všimla si, že Draco vypadá jinak, dokonce ji někoho připomínal, ale nemohla si vzpomenout koho. Domyslela si, že s Harrym se spřátelil potom, co ho Harry dostal od otce.

 

Pak tu byla další věc. Nicolas ji totiž naopak připomínal Siriuse, kterého měla možnost již poznat. Usmyslela si, že až skončí vyučování pro tento den, zjistí pravdu. Rozhlédla se po učebně a pohled ji padl na blonďatou dívku, která seděla sama v poslední lavici.

 

Vzpomněla si, že byla zařazena k nim do koleje a patřila do stejného ročníku. Ovšem nějak si nemohla vzpomenout na její jméno. Otočila se k Harrymu a něco mu pošeptala do ucha. Ten se podíval na onu dívku, pak na chlapce. Mávl hůlkou a mezi ním a Hermionou se objevilo další místo.

 

Potom se znovu zvedl a došel pro onu dívku. Chvilku si s ní povídal, než ji přemluvil, aby si přesedla k nim. Vzal její aktovku a položil ji vedle židle, na kterou se právě posadila. Draco se teprve teď odtrhl od rozhovoru který vedl s Nicolasem a oba se podívali na novou spolusedící.

 

Pochopili, kdo to je a dál se neptali. Místo toho se podívali na Harryho a začali s ním probírat, jaký dárek koupí Severusovi. Dozvěděli se totiž od Draca, že bude mít za pár dnů narozeniny. Harry chtěl zrovna navrhnout dárek, který ho právě napadl, když do učebny vešel profesor.

 

Pohledem přelétl učebny a zastavil se na přední prodloužené lavici. Obočí mu vylétlo vzhůru a pohledem spočinul na dívce, která sama seděla ve třetí lavici. Potom znovu zkontroloval naši šestici, mávl hůlkou a prodloužil už tak dlouhou lavici.

 

,,Slečno Leriová, pokud mě neklame  paměť, tak jste též byla zařazena do Bradavické koleje, takže bych vás rád poprosil, aby jste si přisedla k naší šestici tady vpředu. Ať vás mám pohromadě."

 

Silver tak nezbylo nic jiného, než si jít sednout na volné místo vedle Nicolase. Ovšem byla velmi překvapená z toho, že profesor místo, aby nesouhlasil s tím co ti tři chlapci udělali, ještě tam posílá ji.

 

Zmijozelští jen něvěřícně sledovali ředitele jejich koleje. Vždy povoloval vše pouze jim. Teď to povolil hlavně bývalým Nebelvírským. Je pravda,  že Draco je tam taky, ale vždyť už ani nevypadá jako Malfoy, ale spíš jako Snape. Nevěděli co to má znamenat, ale měli se to během chvilky dozvědět.

,,Jste zde Nebelvír, Zmijozel a Bradavická kolej. Chci vám něco oznámit a spoléhám na vás, že do večera to bude vědět celý hrad a podle toho se budu chovat...   Draco Snape je můj syn. Jestli zjistím, že jste mu někdo jen zkřivil vlásek, tak se nebudu znát."

 

Celá třída na něj bezhlesné zírala. To že Snape mluvil chladně bylo normální, ale to že Draco je jeho syn a on všechny varuje, aby mu nikdo neublížil, to už tak normální nebylo. Asi by tam seděli do konce hodiny, kdyby se na tabuli neobjevil popis nového lektvaru a oni museli začít s připravou.

 

Na konci odevzdali své úkoly a zamířili na další hodinu. Tentokrát měli profesorku Mcgonagalovou. A Zmijozelští byli znovu překvapeni. I ona povolila dlouho lavici, kde seděla celá Bradavická kolej.

 

Pak už měli jen bylinkářství a dějiny a zde už nemuseli vynálezat způsob jak být spolu. Už odpoledne si celá škola šuškala o tom, že Draco Snape, není Malfoy, ale syn profesora Snapea a že se dokonce přátelí s Potterem.

 

Všechny koleje měli tedy o zábavu postaráno. Pouze Bradavická byla zavřena ve společenské místnosti a její obyvatelé se spolu seznamovali, pomáhali si s prvními úkoly a hráli hry. Všichni se shodli, že si spolu velmi dobře rozumí a že je z nich dokonalý tým.

 

Hermiona se zeptala chlapců o co jde a jelikož byli všichni ve společence, rozhodli se, že to prozradí celé koleji. Byli si jisti jejich loajálností. Prozradili jim vše. To, že jsou všichni tři bratranci.  Kdo byli jejich otcové a kdou jsou jejich prarodičové.

 

Dokonce všechny přemluvili, že Sirius Black je neviný.Jenom dvě věci si nechali pro sebe a to, že ovládají živly a že mají zničit Voldemorta.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář