Jdi na obsah Jdi na menu
 


6.Kapitolka

15. 1. 2008

Ráno chlapce probudilo harašení z kuchyně a lahodná vůně kávy a čaje. Mrkli na sebe a rychle se oblékli. Potom už vstupovali do kuchyně, kde na stole stáli čtyři talíře a děvčata něco kutila u linky a tak si jich ani nevšimla. Svorně k nim zezadu přistoupili a políbili je na krk. Děvčata trošku nadskočila, ale hned potom je odehnala a řekla, aby si šli zabalit, že za hodinyk musejí vyrazit.

 

,,A nechtěla by jsi mi jít zabalit ty?“

 

Po Harryho drzém dotazu na něm skončila utěrka. Proto se radši otočil a za Thomasova smíchu si šel zabalit. Stačilo mávnout rukou a vše se úhledně naskládalo do jeho kufru. Potom znovu zamířil do kuchyně, kde se všichni společně najedli. Potom se rozloučili s pokojem a následovali děvčata před budovu. V hale se ještě stačili rozloučit s Marienem a dědečkem a potom už nastupovali do taxíku, který je měl odvézt na letiště.

 

V letištní hale se Harry s Thomasem radostně rozhlíželi dokola a letadla je velmi zaujala. Dívky se jen usmívali a rovnou zamířili k pultu z letenkami, kde byla mrzutá postarší dáma, ale jakmile se jí dívky představily, okamžitě se na její tváři objevil úsměv a hned jim podávala letenky. Otočili se a chtěli jít hledat chlapce, ale zůstali překvapeně stát. Ti teď stáli za nimi a nevěděli, co si o tom mají myslet.

 

Thomas se otočil na Losarel.

 

,,Myslel jsem, že se jmenuješ Losarela Korstenová, ale teď jsi se představila jako Katherina Losarel Lenis Mortonová – Korstenová.“

 

Harry se zase díval na Amandu.

 

,, Tvoje pravé jméno je zase Aleranes Amanda Vendetová – Mortonová. Ani koutkem slova jste se nezmínily, že jste příbuzné a ještě ke všemu asi i známé, podle chování té ženy.“

 

Tvařily se nešťastně a nevěděli, jak jim říct pravdu. Až se jako první odhodlala promluvit Amanda.

 

,,Povíme vám pravdu, ale až budeme na místě, je to na delší vyprávění a za chvilku nám letí letadlo a v tom se my to zrovna nechce řešit, počkejte prosím až tam budeme.“

 

Po kratším zaváhání oba chlapci přikývli a rozešli se za dívkami. V této chvíli si připadali jako pátá kola u vozu. V letadle si sedli k sobě a nechali dívky, aby si sedli před ně. Celou cestu nepromluvili a let si ani neužili. Konečně se už dostali domů a mohli si klidně pohovořit.

 

,,Víte, my jsme vlastně sestry. Náš otec spal s mojí i Amandinou matkou. Obě je podváděl. No, ale přiznal se k nám, proto ta jména. Naše matky nás směly vychovávat a dokonce bydleli spolu. Jenomže někdo se dozvěděl pravdu a chtěl nás dvě unést, aby za nás mohl považovat výkupné. Přitom přišli o život obě naše matky. Po otci jsme sdělily kouzelnické schopnosti a vlastně jenom díky tomu, že je kouzelník se jim podařilo nás vysvobodit. Od té doby jsme žili u otce. Nikdy nám ovšem nevyjádřil svoji lásku a snažil se nás držet od sebe. Hned jakmile nám bylo deset nás poslal na kouzelnickou školu, kde jsme zůstávali i přes prázdniny. Myslím, že ani neví, že jsme zde, ty letenky totiž vyřizoval jeho tajemník. Ani nás k němu nespojili, prý má mnoho práce, no chápete to? Ani na vlastní dcery nemá čas.“

Chlapcům jich bylo líto a tak je přivinuli k sobě.

 

,,Kdo je váš otec?“

 

Tentokrát promluvila Amanda.

 

,,Slyšeli jste něco o království s názvem Lomariskavos? Jestli ne, je to malé královstí, al pozor hodně bohaté a pochází z něj mnoho kouzelníků. Jinak je mezi Portugalskem a Španělskem a má i vlastní přístup k moři. Jinak, náš otec této zemi vládne.“

 

Obě sklopily oči a čekali co přijde. Asi jako první se vzpamatoval Harry.

 

,,To že vás váš otec asi nemá rád, nevadí. My vás máme rádi a myslím, že nemluvím jen za sebe, ale i za Thomase, když říkám, že vracet se tam vůbec nemůsíte a můžete tu už napořád zůstat s námi.“

 

Dívky nadšeně vykřikly a objaly chlapce. Potom se Thomas zvedl s tím ,že jim ukáže okolí a pak i vnitřek domu.

   Ukázal jim, kde končí jejich pozemek, jak velký je park, jak velký kus pláže jim patří a dokonce, že voda u jejich konce pláže je ohraničena a pokud budou chtít, stačí mávnout hůlkou a voda bude teplá. Pak je dovedl ke stájím, kde jak se dozvěděli, nejsou žádní koně, protože do tohoto domu se moc často nejezdí.

    Ve vnitř v domě bylo asi deset ložnic pět koupelen, dvě knihovny. Jeden taneční sál, jídelna, obrovsk kuchyně, kde jim Thomas představil dva skřítky, které sem jejich dědeček poslal a nakonec je zavedl do knihovnu, která sice byla obrovská, ale ani její velikost nezastínila útolnost, která tam byla. Prozradil jim, že dole ve sklepě je hodně nevyužívaných místností a pouze dvě jsou používané jako laboratoře.

 

Po prohlídce se rozhodli zajít si na pláž, kde dováděli celý zbytek dne. Až když se začalo stmívat, tak se zbalili a odešli zpět do domu, kde se najedli a po dvojicích si zabrali pokoje.

Večer, když už Harry ležel v posteli, vyšla z koupelny Amanda zahalená pouze v ručníku, omotaném kolem těla. Koukal na ni dost překvapeně, ale když se k němu pomalu nahla a jazykem mu oblízlá horní ret, ujal se inciativy a pokračoval už bez jejího pobízení……

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

;o)

(Eržika, 21. 2. 2008 9:34)

Hezké, ale abych pravdu řekla, tak trochu o ničem. Trochu obohať děj a bude to perfektní =o)

kráátké :-(

(rikisa, 21. 1. 2008 10:11)

pěkné, ale docela krátký, doufám, že další bude delší a už by se to chtělo malinko pohnout z místa. Ale moc pěkný, jen tak dál.

Title

(Nattalliaa, 18. 1. 2008 11:36)

Ták... ten konec byl asi nejlepší... XD Ale ne... Celá kapitola byla nádherná!!

ssssuper

(bazilda, 17. 1. 2008 16:45)

vážně moc povedená kapitola drahá mysty:-)

hip hip hurá

(miki, 16. 1. 2008 18:48)

už jsem se začínala bát, že's to vzdala...mno ale nezklamala's....:D

Dobrý

(Mozkomor, 16. 1. 2008 14:18)

Máš pravdu, je trochu (moc) krátká, ale neni špatná. Co plánuješ napsat v další? To, jak Harry a Amanda pokračovali? :-)
Hele a nechceš ještě napsat něco k těm starším povídkám? Je škoda, že ty všechny povídky ležej ladem.

;o)

(Eržika, 15. 1. 2008 21:11)

Wow! Skvělá kapča! Zvláště ten konec =D Docela by mě zajímalo, jak to dopadne se Severem a Harrym...

super

(katie, 15. 1. 2008 20:58)

super, nádherná kapitola

pro Sanasami

(Mysty, 15. 1. 2008 19:55)

Odpovědi jsou jednoduché. To jestli ho přijme se dozvíš úplně a možná ani nebude mít šanci. A ostatní kapitolky snad přibudou co nejdřív. Každou z nich mám rozepsanoou, ale nedopsanou, ovšem slibuji, že se polepším a budu se snažit věnovat svoji pozornost alespoň 3 povídkám naráz. Lothalha a ty dvě co jsi vyjmenovala jsou moje dvě nejmilejší a no pak ještě dvě, které jsou zatím zavřené v sešitech a čekají, až na ně přijde čas.

Pár otázok :0)))))))

(Sanasami, 15. 1. 2008 19:48)

Super kapitola.......Smiem sa spítať ako to bude zo Severusom a Harrym :0(.......tak ho Severus uzná za svojo syna alebo nie :0(..........O a posledna otázka ja som písala už dávnejšie ale nedostala som odpoved na otázku tak sa pytam znova : Kedy bidú nové kapitoly k poviedkam Trochu jinak a Bezejmenná ....prosím prosím prosím kedy ???????????????

...

(Saskya, 15. 1. 2008 18:04)

Veľmi pekná kapitola

konečne

(kapi, 15. 1. 2008 17:47)

fajn kapča