Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapitola 12

27. 4. 2008

Harry s matkou se přemístili do jeho domu. Jeho matka ho pořád ještě nepustila, ale Harry se jí jemně vyvlek a podíval se na přibíhající skřítky.

 

,,Kde je?"

 Skřítky se otočily a rozeběhly se nahoru k pokojům. Harry běžel za nimi a Lily ho následovala, i když nevěděla, o kom to mluví. Když uviděla svého otce, proběhla pokojem a klekla si k jeho posteli, kde se rozbrečela. Voldemort tam ležel bílý s nepravidelným dechem. Chlapec se podíval na skřítky a zeptal se proč už nezačaly ošetřovat.

 

,,Harry, nezlob se, ale tato zranění neumíme léčit. Na to jsou potřeba odborné lektvary a zkušenosti a ty my nemáme."

 

Harry kývl a rozeběhl se do kuchyně, kde sbalil dva lektvary a vrátil se nahoru k matce a dědečkovi. Matka se podívala na oba lektvary a musela uznat, že jsou výtečné. Ona je nikdy neuměla udělat tak dobře. To Severus byl  machr na lektvary. Teprve teď si vzpomněla, že Harry už ví pravdu. Takže si musel uvědomit, že je po otci. Pozorně se na něj podívala. Hehí syn, ale po jejím pohledu znejistěl.

 

,,Mami, co se děje?"

 

,,Harry, ani jeden nejsme vyučený léčitel. Musíme zavolat Severuse."

 

Harry se na ni překvapeně podíval. Ani ve snu ho nenapadlo, že jeho otec je léčitel.

 

,,Počkej tady mami."

Chytil se přívěsku a usilovně myslel na svého otce. Potom se se zábleskem přemístil pryč, zanechávaje matku s dědečkem samotnou. Ta se dívala na místo, kde ještě před chvilkou stál její syn.

 

Už byla svědkem jeho tichého přemístění. Slyšela o tom, jak vpadl do Temného sídla, a teď už zná třetí způsob. Ještě o nikom, kdo by se takto přemísťoval ještě neslyšela.

 

Nakonec si ještě vzpomněla na to, jak tiše se dokáže přemístit její otec a Brumbál. Pak si ještě vzpomněla, že ani jeden z těch tří nepotřebuje pro přemístění hůlku. Ani ona tohle nedokázala a to měla skvělého učitele v podobě svého otce.

 

Harry se ocitl v Bradavicích v kabinetě lektvarů. Všude okolo něj byla tma, ale Harry si s tím nedělal starosti, a protože předpokládal, že jeho otec už spí, přesunul se k posteli. Ale když zaostřil, zjistil, že jeho otec v posteli neleží. Začal dost sprostě nadávat.

 

,,Ále, netušil jsem, že slavný Harry Potter má takováto slova ve slovníku."

 

Harry se s rychlostí blesku otočilo na muže sedícího u krbu, kde už žhnulo jenom pár uhlíků, které už ani nemohly osvětlovat kabinet. Harry mávl rukou a v krbu opět začalo praskat dříví. Oheň s krbu osvětlil muže, jenž v rukou svíral láhev něčeho neidentifikovaného. Harry rychle sebral láhev svému otci, ale ten se ji nechtěl jenom tak vzdát.

 

,,Víš co, synu můj? Zajdeme spolu ke třem košťatům, dáme si pár skleniček, pobavíme se o ženských. Já jsem totiž o tu svoji nadobro přišel."

 

Poslední slova už pronášel s brekem. Zvedl se z křesla a padl okolo krku 17tiletému mladíkovi, ten to nečekal a tak skončili oba na zemi. Severus dostal opilecký záchvat smíchu. Harry začal být bezradný. Neznal žádné kouzlo proti opilosti a ani netušil, jestli existuje nějaký lektvar, vždy´t vyrůstal v mudlovské rodině. Nakonec ho napadlo opravdu drastické řešení, ale nic jiného mu nezbývalo. Chytil hůlku, protože si z hodin, i když moc často neposlouchal, pamatoval, že nelze některý ze živlů ovládat, že jde jen malá setina a ta se musí ovládat vždy hůlkou. Jinak nebude fungovat. Zamířil na otce a zašeptal:

 

,,Aquamanti." 

Z jeho hůlky vylétl silný proud vody. Zasáhl muže před ním, který okamžitě ztuhl a jeho smích vystřídalo rozzuřené řvaní.

 

,,Sakra Harry, proč?"

 

Otec měl na tváři tak ublížený výraz, že se Harry musel rozesmát.

 

,,Mlč, mě tak bolí hlava."

 

Harry se ještě víc rozesmál a Severus se jal vyhledávat lektvar proti kocovině. Když ho na ex vypil podíval se na svého syna.

 

,,Co bylo tak důležité, že jsem tímhle musel projít?"

 

Teprve teď si Harry vzpomněl na to, proč přišel a okamžitě se přestal smát.

 

,,Musíš jít se mnou, dědečka napadl démon a my s mámou nevíme co dělat."

 

Severus se zarazil. Takže uvidí Lily.

 

,,To znamená, že Voldemorta se proti němu postavil?"

 

,,Ano, řekl, že mě nikdy nezabije. Potom sem odhodil toho démona od něj a posla ho ke mně domů, děda mi ještě stačil říct, že je tam taky máma, tak jsem pro ni doběhl a společně s ní se přemístil ke mně domů. Ani jeden z nás nejsme léčitel a skřítky my nemůžou pomoct. Proto mě máma poslala pro tebe."

 

Severus kývl, vzal pár lektvarů ze své skříně a společně s Harrym se přemístil k němu domů

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář