Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapitola 7

27. 4. 2008

Dědictví

 

Bylo 30. července a Harry už měl sbalené věci. Věděl, že o půlnoci skončí ochrana, kterou mu jeho matka poskytla. Netušil ale, jak to udělala, když nezemřela. Večer se dnes přihnal neskutečně rychle  a Harry se chystal jít do postele. Řekl si, že se alespoň trochu prospí, protože ho nejspíš čekát dlouhá noc. Chtěl se převléct do pyžama, ale vyrušila ho černá sovička, která začala zobákem klepat na okno. Harry jí otevřel a ona proletěla pokojem, upustila dopis a zatřepetala drobounkými křídly a frnk zpět do chladné noci. Mladík zvedl nažloutlou pergamenovou obálku. Otevřel ji a vydechl úžasem, dopis byl od jeho matky.

 

Můj Harry, 

 

Spěchej, musíš ihned odejít. Otec hodlá zaútočit přesně o půlnoci, ale minutu po ní se vyprchají následky kouzla „zapomeň". Jestli se nechceš setkat se svým dědečkem vytrať se co nejdřív, už za chvíli začnou v Zobí ulici hlídkovat Smrtijedi. Dnešní noc Tě čekají hned dvě překvapení, ale já ti je prozradit nesmím. Už jsi dospělý, sám poznáš, co je pro tebe lepší, jen poslouchej své srdce.

Hodně štěstí

Tvoje maminka.

 

„Tvoje maminka," jak hezky to znělo. Ještě chvilku nad tím dumal, ale pak si uvědomil, že by měl vypadnout. Nechtěl se setkat s Voldemortem, svým dědečkem. Ušklíbl se, tak dvě oslovení se k sobě hodila asi jako k McGonagallové růžové kombiné. Potřebuje čas, aby si všechno promyslel. Vyšel před dům, kde si zavolal záchranný autobus. Dursleyovi už spali, a tak na sebe nechtěl přivolávat jejich hněv.

 

Stan Silnička vyšel ze dveří. ,,Harry, to je pocta tě znovu vidět. Kam to bude?" Stan měl pusu od ucha k uchu.

 

 ,,Děravý kotel."

 

 ,,To bude 23 srpců."

 

Harry mu podal galon se slovy : ,,Zbytek si nechte."

 

Stan kývl jako, že rozumí. Odvedl Harryho dozadu, ukázal na samostatnou postel. Harry si ještě ani nestihl sednout. Opřel se o rám postele a přemýšlel. Co se o půlnoci dozví? A proč takové tajnosti? Ani si neuvědomil, že už jsou na místě. U Toma si objednal pokoj a zaplatil do předu na tři dny. Hostinský mu donesl kufry s Hedvičinou klecí dovnitř a zavřel za sebou dveře. Harry si lehl, a i když nechtěl, okamžitě usnul.

 

Vzbudilo ho až  zvláštní světlo, které se proměnilo ve fénixe, ale ne v obyčejného, tenhle měl čtyři barvy. Zlatou, červenou, stříbrnou a zelenou. Harrym z toho, až přecházeli zraky. Nic tak nádherného ještě neviděl. Na bidýlkách seděli Hedvika a  Rosiel(fénix, kterého dostal od matky, děkuji Piper) pozoroval  to neznámé nádherné stvoření. ,,Kdo jsi?" Harry se překvapeně rozhlížel po pokoji. Nikde nikdo nebyl, tak kdo to řekl? ,,Jsem Aureus a jsem posel Goldricka Nebelvíru a Salazara Zmijozela. Mám dopis, jenž ti má být předán." Před Harrym zahořel oheň, ale hned zhasl a na místě plamenů ležel dopis. ,,Teď čti dědici."

 

Náš dědici,

 

Věděli jsme, že tento den nastane. Naše spoluzakladatelka Rowena z Havraspáru vyslovila věštbu. 

„Jednoho dne, na přelomu července a srpna se narodí dítě, jenž v sobě bude mít krev dvou nejsilnějších kouzelníků Goldricka  Nebelvíra a Salazara Zmijozela. To dítě, chlapec, bude mít moc, o které se ani jednomu z nich nesnilo. Bude jen na něm, zda se vydá na cestu dobra nebo zla. Ať si vybere jedno či ono, bude vždy mít nepřátele a teď tím nemyslím, někoho blízkého. Ode dne, kdy se dozví pravdu, což je 17 rok, kdy se to dědicové dozvídají, se začne shlukovat armáda opačné strany, než je on sám."

Nebylo tam, kdy se to stane. Mohlo to být za deset nebo i tisíce let. Pro tento účel jsme vybrali 2 fénixe. Domluvili se s nimi a díky silnému kouzlu je spojili. Z nich vznikl tento vzácný tvor. Je tvůj a bude ti pomáhat. Buď mu dobrým přítelem.  Jenom pro tebe jsme nechali postavit dům, velikostí podobný paláci. Nevěděli jsme, kolik toho o nás výš, a proto jsme přiložili seznam našich schopností. Předpokládáme, že je zdědíš. Nezklam nás. Hodně štěstí

Tví předkové

Goldrick Nebelvír

Salazar Zmijozel

 

Harry dočetl a plný nedočkavosti vyndal další dopis.

 

Goldrick Nebelvír :

        Řeč zvířat (hadí jazyk ne)

        Čarování bez hůlky (manuální magie)

        Telepatie, nitrozpyt

        Schopnost uzdravovat (velmi těžké, dlouho jsem se to musel učit)

        Schopnost zastavit čas, ale jen na pár vteřin

        Zvěromágství, možno vícero zvířat

 

                     Živel: voda, vzduch, země

 

Salazar Zmijozel :

        Hadí jazyk

        Perfektní nitroobrana

        Nadání na kletby, které se nepromíjejí (nebudeš odhalen)

        Neverbální magie

        Metamorfologie

        Živel : oheň

 

Harry dočetl a podíval se na fénixe před sebou. 

 

,,Jak se dostaneme do toho domu?" Z jeho úst, ale nevyšla ani hláska, nýbrž skřek, který vydávají fénixové.

 

Harry si řekl, že už se nebude ničemu divit.

 

,,Mohu nás přenést a nemusíte se mě ani dotýkat."

 

,,Děkuji Aureusi a já jsem Harry."

 

Fénix sklonil hlavu, ale zase ji hned zvedl. ,,Těší mě pane. Teď můžeme jít." Zatřepal křídly a už jich nebylo. Harry musel zavřít oči, před září jenž vytvořila fénixova křídla. Když je otevřel, ocitl se před ..............

 

Za beta readera děkuji Linbrethil

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

let fénixe

(sisi, 26. 6. 2020 0:08)

tak u nás se říká pták Ohnivák, ale to ponechme stranou. Zůstal pevně zakořeněn v našich pohádkách a ti, kdo se musí odvolávat na záhadného ptáka, který umí přemoci smrt, ale na věky jí slouží to netrápí. Každému, co jeho jest. Pták ohnivák, liška Ryška a Zlatovláska patří k nám, do našich pohádek a příběhů. Vikingové a keltové, i staří germáni je tu zanechali, abychom se o ně dobře starali a nezapomínali. Nezapomeneme. O půlnoci vyprchá kouzlo a pak bude vše jasné.