Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapitola 9

27. 4. 2008

Otec

 

Harry se ráno probudil a netušil, že v noci byl nejvíce prodebatovaná osoba. Sešel dolů do jídelny, kde už čekaly Lisa a Kathrin. Jakmile jej uviděly luskla každá prsty a na stole se objevila bohatá snídaně.¨

 

,,Dobré ráno Harry." Netušil, že to půjde tak snadno, ale skřitky jej asi pochopily a tykaly mu.

 

Harry si sedl za stůl. Podíval se na hory jídel před sebou a...... ,,Kathrin, Liso, pojďte se nasnídat se mnou."

 

Skřítky si přisedly a před každou se objevil talíř. Uvědomil si, že se ze všech tří pomalu stávají přátelé. Ticho přerušila Lisa, bylo vidět, že je hodně zvědavá.

 

,,Pane, vy jste metamorfomág?"

 

,,No, ano, proč se ptáš?"

 

,,Vypadáte jinak."

 

Harry se zarazil, je pravda, že ráno se cítil jinak, ale byl si jistý, že se neproměnil, ale vždyť do rána mu bylo 17 a to znamená, že se asi zrušilo dědičné kouzlo. Jestli bude mít štěstí bude otci hodně podobný a pozná o koho jde. Rychle se zvedl a rozeběhl se k nejbližšímu zrcadlu, kde zůstal stát s otevřenou pusou. Vypadalo, že dědičné kouzlo bylo zrušeno. Teď měl po matce ještě rty, nejen oči. Ale zbytek obličeje vypadal, jako mladší vydání ......... ne, to  není možné. Vzpomněl si na rodokmen Goldricka Nebelvíra. Rozběhl se tam, rozrazil dveře knihovny a zastavil se až před rodokmenem. Jel od vrchu, kde to začínalo jménem Goldrick Nebelvír a končilo jménem Harry Potter, ale to nebylo to jediné, Harryho jméno bylo v závorce a jak se tak díval jeho pravé jméno bylo jiné. Pořád byl Harry, ale už ne Potter ani James, ale Harry Severus Snape. Jeho otcem nebyl nikdo jiný, než obávaný profesor lektvarů, ale jeho dědeček, to nemohla být pravda....... Všichni mu lhali, ale proč? Neměl moc času si to rozmyslet, protože ho najednou začal pálit medailon, který dostal od Snape. Nevěděl jak, ale najednou cítil, že se přemísťuje.

 

Temné sídlo tou dobou:

 

,,Lhal si mi Severusi." Smrtijed poklekl před svého pána.

 

,,Neptal jste se mě pane."

 

,,Ano, neptal, ale pravdu si mi říci měl. Neposlušnost trestám! CRUCIO!" To bylo poprvé, co ho mučení nebavilo. Ale pro jeho, ale i smrtijedovu úlevy je přerušilo něco....... Byl to oheň spojený s větrem, uvnitř stál člověk a vypadalo to, že mu plameny neubližují. Muž mávl rukou a plameny zmizely.

 

Nevěděli, kdo to je. Měl na hlavě nasazenou kápi.Voldemort zbrunátněl. Ještě nikomu se nepodařilo prorazit jeho obranu domu a ještě ke všemu se sem přemístil, vypadalo, jako by jeho magie byla vůči těmto kouzlům imunní.

 

,,Kdo jsi?" Muž si sundal kápi. Všichni stočili své pohledy z neznámého na Severuse. Nevěděli, kdo to před nimi stojí, ale asi to bude Severusův příbuzným. Byli si tak podobní.

 

,,Copak si mě nepoznal? Jsem Harry James Potter, ale jak sem zjistil, mé pravé jméno to není."

 

,,Není? To by si musel vypadat jako ta lůza, přátelící se s mudly." To Lucius Malfoy se ozval, ale když chtěl pokračovat, přerušilo ho mistrovu kouzlo a on byl odhozen do rohu. Harry se k němu rozešel.

 

,,Ano přátelím se s mudly, ale lůza nejsem. Jsem Harry Severu Snape." Všichni na něj vyvalili oči. Smrtijedi proto, že si v hlavě museli srovnat to co teď slyšeli, Voldemort a Snape proto, že netušili, že se k tomu přizná.

 

Voldemortovi teprve teď pořádně došlo, kdo to stojí před ním, rozeběhl se a objal svého vnuka. Teď už byli všichni totálně překvapeni.

 

Harry se z jeho objetí jemně vymanil. ,,Promiň, vím, že jsi to taky nevěděl, ale pořád v tobě vidím toho, který mě mučil."

 

,,Chápu, ale proč si přišel, přátelská návštěva na tu je moc brzy."

 

,,Přišel jsem pro otce. Lhal mi, to je pravda, ale je to má krev, tak jako ty a já nedovolím, aby někomu z vás ublížili."

 

Severu se chtěl zvednout, ale jakmile se napřímil, zbledl. Jeho polámaná žebra se hlásila. Bolest byla obrovská a on se skácel k zemi. Harry se k němu rozběhl. Chytil jej za ruku a podíval se na Voldemorta.

 

,,Měj se ......" Nevěděl co říct a proto radši rychle zmizel a objevil se u sebe doma.

 

,,Kathrin! Liso! Kde jste?" S tichým puf se k němu přemístily.

 

,,Vezměte ho do zmijozelského pokoje, toho, co je vedle mého." Skřítky přenesly Snape do pokoje, který určil Harry, ošetřily ho a nechaly ho spát, potom se vrátily k harrym, který zatím čekal v jídelně. Teprve teď si uvědomil, že zapomněl na svoji matku, ale v tu chvíly byl pro něj Snape důležitější a jeho matka to jistě pochopila.

 

,,Musím teď odejít. Nejpozději k večeru se vrátím. Kdyby byl do té doby vzhůru, splňte mu jakékoliv přání."

 

,,Nespěchej, probudí se nejdřív zítra ráno." Rozloučily se a Harry šel do přijímacího salonu, kde byl netaxový krb. Nabral si prášek a vkročil do něj.

 

,,Grimauldovo náměstí 12".

 

Temné sídlo po Harryho odchodu:

 

Voldemort se zarazil, tušil, že Harry nevěděl jak mu říct, musí vymyslet něco, tak aby v něm jeho vnuk neviděl Voldemorta, ale svého dědečka. Ani si nevšiml, že Smrtijedi na něj zírají neschopni slova. Až Belatrix se odvážila porušit ticho.

 

,,Pane, my už nechceme zabít Pottera?"

 

,,Ne Bello, je to můj vnuk, tak mu neubližte!! Jakmile se dozvím, že jste mu něco udělali, tak si to odpykáte." Přetočil svoji pozornost na Luciuse.

 

,,Vím, že tvůj syn mu ubližuje, ale to teď skončí, rozumíš? Nebo by se Dracovi mohlo něco stát." Otočil se a chtěl odejít, ale ještě si na něco vzpomněl.

 

,,Nýbrž ho bude chránit. Rozuměls?"

 

,,Ano pane." Voldemort odešel z místnosti. Věděl, že někteří jsou mu tak oddaní, že ho budou poslouchat, i kdyby měli konat dobrou věc.

 

Grimauldovo náměstí 12, chvilku před Harryho příchodem:

 

,,Kde ten Harry může být?" Ginny, Hermiona a Ron seděli v salonku, když z krbu vyšel profesor Brumbál.

 

,,Pane profesore, už jste ho našli?" Kamarádi se s naději podívali na ředitele.

 

,,Je mi líto, ale nikdo, neví kde je. Ale jestli je tam, kde si myslíme my se Severuse. Je v pořádku a ani ho nemůže nikdo najít."

 

,,Snape? Ale pane řediteli, jak to může Snape vědět a proč nám něco tajíte? Je snad u mámy?"

 

,,Profesor Snape Hermiono...... Vidím, že Vám Harry řekl pravdu, ani jsem nic jiného nečekal. Ale na vaši otázku, ne tam není. Za Voldemortem nešel, takže nemůže najít svoji matku." Při jméně vy-víte-koho, sebou všichni tři trhli.

 

,,Tak kde je pane profesore?

 

,,Kde? To nikdo neví. A myslím, že bude radši, když vám to poví sám." Trojice se zarazila.

 

Jejich myšlenky byly stejné. To bude vážné, ale hlavně, že je v pořádku, ale co když ne? Ale když to říká Brumbál tak to asi bude pravda, ale říká nám všechno? Harrym taky všechno neříká.

 

Ani si nevšimli, že ředitel už odešel, ale nově příchozího, který právě vyšel z krbu, už si všimli, a jelikož nevěděli, kdo to je, seslali na něj útočná kouzla. Ale jaké bylo jejich překvapení, když se před ním rozplynula.

 

Harry si uvědomil, že má kapuci a sundal si ji, ale jeho přátelé se na něj pořád dívali nedůvěřivě. Nevěděli, kdo to před nimi stojí.

 

Ginny k neznámému něco táhlo, a když se mu podívala do očí, tak jí to došlo a se slovy:

 

,,Konečně." Se neznámému vrhla do náruče a ten ji pěvně obejmul

 

,,Ginny, co to děláš, tohle by se Harrym nelíbilo!" Ron se snažil odtáhnout svoji sestru od neznámého, ale ta se mu vytrhla a se slovy:

 

,,Tak si ho pořádně prohlídni!" Se vrátila do jeho náruče.

 

Ti si ho znovu pořádně prohlídli a pak si všimli toho samého, čeho Ginny a vrhli se na svého ztraceného kamaráda.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

na západní frontě klid

(sisi, 26. 6. 2020 5:44)

Není trošku přitažené za vlasy, aby Voldemort, jen tak přehodnotil svou strategii a rozkázal neútočit? Pokud by byl vůdce strany Temna takto náladový, bylo by politicky nevýhodné být jeho přívržencem. To si členové starých rodin dobře spočítají, že nemohou jen tak měnit své názory. Pak ztrácí jejich filosofie smysl. Je to takříkajíc neuctivé.
Harrryho vztah k přátelům je naprosto ignorován. Možná by Ron a Hermiona potřebovali probudit loajalitu a další poznávací schopnosti, ale u Weasleyho je to nepředpokladatelné. Ginny sice má otevřené oči, ale chybí jí ženská strategie. Přece není jako domácí mazlíček, nepřiběhne na zavolání a nezačne se k Potterovi lísat jako ztracené kotě. To je mimo její charakter. Nebo z ní chceš udělat harémovou nicku?
Chápu že je to začátek tvorby, nějaký čas už to tu všechno visí, ale není čas udělat z těchto stránek honosnější prostor, kde by se oko čtenářovo nepachtilo za smyslem textu?