Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. Kapitolka

2. 10. 2010
 

K večeru klepal Harry slabě na dveře Snapeova kabinetu. Ty se sami otevřeli a Snape z nějaké jené místnosti volal.


,,Co bylo tak důležité Lupine? Ta tvoje žádost zněla dost naléhavě.“


Pak však vešel do stejné místnosti v které už stál Harry a zatvářil se naštvaně.


,,Pottere! Co tady děláte? To Vás poslal ten prašivý vlkodlak, protože nemůže přijít, dobrá, vyřídil jste to a teď vypadněte. Příští dva měsíce vás vůbec netoužím vidět.“


Harry už už chtěl vypadnout, raději mu to řekne.


,,Otočil se zpátky k profesorovi. To není to, proč sem tady. Remus si tu schůzku s vámi vyjednal pro mě. Slíbil sem mu, že Vám řeknu co sem se asi před třemi týdny dozvěděl. Je důležité abych Vám to řekl, můžeme si sednout? Začal bych od začátku.“


Snape na něj nejprve koukal vražedně, pak však přikývl. A ukázal na křesílka u konferenčního stolku. Oba se posadili a Harry začal.


,,Asi před měsícem jsem zjistil, že mým otcem není James Potter, ale nemohl sem najít svého pravého otce. Nakonec mě Hermiona přemluvila, abych se šel zeptat Remuse. Určitě víte, že s Jamesem byli přátelé.


A tak jsme se tam vydali. No a naneštěstí Remus opravdu věděl, kdo je mým pravým otcem. Našel ho Sirius už dávno. Věděli hned od začátku, že James není otcem dítěte, které Lily čeká, ale přesto si ji vzal.


Ovšem má máma nikomu neřekla, kdo je mým otcem a znal jste Siriuse, musel v tom prostě šťárat dokud nezjistil, kdo mým otcem je. Kontroloval to dvakrát a vždy mu vyšlo stejné jméno, i když tomu nechtěl věřit.


Myslím, že pravdu už tušíte.“


A měl pravdu. Severus tam najednou neseděl vzpřímeně, ale spíše vykolejeně a koukal nevěřícně na Harryho.


,,Mým otcem jste vy. K ničemu Vás to nezavazuje a nic od Vás nechci. Jen sem prostě slíbil Remusovi, že Vám to řeknu, protože i vy máte právo na pravdu.“


Čekal nějakou odpověď od svého profesora, vlastně otce, ale když se nedočkal, zvedl se a odešel. Severus jej nezastavoval, sám nevěděl, co by měl říct. Nenáviděl Pottera proto, že si Lily nakonec vzala Jamese Pottera a měla s ním dítě, které s ní chtěl mít on.


Dokonce nenáviděl Lily. A teď zjistil, že ona čekala jeho dítě! Ne Potterovo! Potter, vlastně spíše Harry je jeho syn! To je neuvěřitelné! Má syna o kterém vůbec nevěděl a kterého nenávidí! Co má dělat! Jak to vlastně ten kluk říkal?


Že od něj neočekává vůbec nic? Ale Severus si nebyl jistý, jestli mu to bude moci dopřát. Vždy si přál syna a teď ač jej nenávidí by se o něj chtěl starat. Ale jak to udělat? Vůbec nevěděl.


Zvedl se z křesla, nejprve zamířil k baru, ale nakonec změnil cestu. Z věšáku si stáhl kabát a mimo pozemky Bradavic se přemístil k hřbitovu poblíž Godrickova dolu. Tam vedle sebe stály dva hroby. Zastavil se až u toho, kde stálo: Lily Potterová, čistá duše, která se obětovala. V té chvíli mu z očí vytekly dvě slzy. Klekl si před hrob a vyčaroval malou bílou růži, kterou položil před její obrázek a ten pohladil.


,,Proč si odešla s mým dítětem pod srdcem a nic si mi neřekla? Mohlo to být všechno jinak a nemusel sem naše dítě nenávidět! Co teď mám dělat? Skoro ho neznám! A on mě nenávidí! Kéž by si tu byla. Řekla mi pravdu a teď mi poradila.“


Před jejím hrobem zůstal klečet několik hodin až k ránu se zvedl a vrátil se do Hradu. Musí si rozmyslet co podnikne.


Harry se také celou noc toulal. Většinu doby proseděl na věži a viděl Snapea odcházet a k ránu přicházet. Donutilo ho to přemýšlet, kde Snape celou noc vlastně byl. Co když má přítelkyni? Možná mu teď něco pokazil?


Raději se vrátil do věže a zaspal vše. Dnes už vstávat nemusel a zítra odjíždějí. To zvládne dva dny, kdy ještě uvidí Snapea a pak bude mít dva měsíce bez něj. On i Snape si určitě oddychnou a oba uvidí, jak to bude příští rok.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

....

(Dominika, 31. 10. 2010 11:27)

Nič v zlom, ale bola by som rada keby si už niečo pridala, lebo tvoje poviedky sa mi veľmi páčia.

good

(Fanda, 29. 10. 2010 0:36)

vážně skvělá povída už se těším na pokračování.

:-(

(Likvidator, 27. 10. 2010 20:35)

zajímavé.

Super kapitola,

(Jitula, 18. 10. 2010 17:47)

dlouho jsem tu nebyla, tak jsem si ji přečetla až teď a je super, doufám, že nás nenecháš už moc dlouho čekat na další

:-)

(jana, 8. 10. 2010 23:04)

super rychle pokracko

supeer

(Fanynka12, 7. 10. 2010 18:27)

krásná kapitolka :D moc moc moc se tesim na dalsi :D

hmmm x)

(Vl k, 6. 10. 2010 16:09)

úžasné x)

krásná

(Anfulka, 3. 10. 2010 11:08)

zajimavá kapitola zajímá mě sevovo chování

......

(Anna, 2. 10. 2010 19:01)

Pěkná kapitola, jsem zvědavá jak se Severus zachová.

...

(Teríík, 2. 10. 2010 17:14)

Jéé.. =)).. další kapča.. já byla nedočkavá jak nevim co.. =)).. ale stálo to za to si počkat..už teď se těšim na další.. =))

Superrrrrr

(Sanasami, 2. 10. 2010 15:27)

Naozaj perfektnáááááá kapitola naozaj super...no konečne to Sev vie ....rýchlo prosím pokračko prosím prosím