Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapitola 4

4. 10. 2011

Ahojky, všem vám moc děkuji. Dávám sem tedy další kapitolku ( limit je zase deset komentářů), ale nejsem s ní vůbec spokojená.... Myslím, že by mohla být lepší. XD 

Opravdu moc vám děkuji za předešlé komentáře.

 

 ,,Jdete pozdě, Pottere. Jestli jste náhodou ztratil hodinky, tak věřte, že existuje kouzlo Tempus, které by Vám sdělilo, že Vaše zpoždění čítá deset minut. Určitě sem Vám už několikrát sděloval, že můj čas je vzácný, tak ať se to víckrát neopaku. Hodlám Vaše dnešní zpoždění trpět jen díky tomu, že dodnes ste na naše hodiny nepřišel pozdě.


Na svém stole naleznete dnešní zadání lektvaru. Ja musím odejít. Až lektvar dokončíte, můžete jít.“


Harry už jen sledoval, jak se profesor chytil za předloktí a vypadl ze dveří.. Bylo jasné, že profesor míří za Voldemortem, který jej musel zavolat.


Dokončil lektval a vzorek postavil Snapeovi na stůl. Uklidil své místo a chystal se odejít. Ale pak mu došlo... co když Snape bude potřebovat pomoc, až se vrátí? Ale proč mu na tom záleží.


Nakonec se posadil do křesla a rozhlédl se po Snapeově kabinetě. Sice už tu byl několikrát, ale nikdy neměl čas se tu pořádně rozhlédnout.


Snape měl docela dost knih, které pokrývaly hned dvě stěny místnoti. Na té třetí, která byla za jeho stolem, byla obrovská police v které byly různé předměty Harry jich poznal jen nkolik, ale většinou nevěděl ani k čemu je přiřadit. Velká skříň s různými přísadami, které Harry na doučování používal stála vedle dveří.


Ani si neuvědomoval, jak je unavený. Pohodlněji se posadil do křesla a během chvilky usnul. Až nad ránem jej probudilo otevření dveří do kabinetu.


,,Harry, co tu děláš? Ty si tu dnes spal?“


Chvíli trvalo, než se Harry probral a než si uvědomil, že celou noc spal ve Snapeově kabinetě.


,,Dobré ráno, pane řediteli. Já... nevím jestli Vám profesor Snape řekl, že k němu chodím na doučování?“


,,Ano zmiňoval se o tom. Takže si měl večer doučování a usnul si tu?“


„Ano pane. Bylo vidět, že profesora Snapea odvolal Voldemort a já... vůbec nevím proč, sem tu zůstal, ale říkal sem si, že profesor bude po návratu potřebovat nějakou pomoc.“


,,To si měl dobrý nápad. A přišel Severus? V jeho pokojích sem jej nenalezl.“


,,Ne pane. Myslím, že bych se probudil, kdyby sem přišel. Co myslíte, že znamená, že se doteď nevrátil?“


,,Zatím to neberu nijak vážně. Už se stalo, že se zdržel i několik dní. Během hodiny se určitě objeví na nástěnce vaší koleje oznámení, že lektvary odpadají. Věřím ale, že se Severus do večera vrátí. Teprve tehdy si asi začnu dělat starosti. Pokud i tebe bude cokoliv zajímat. Můžeš večer přijít. Heslo je gumový medvídci.“


Harry se na ředitele usmál, přikývl a odešel na svoji kolej, kde si ještě na dvě hodinky lehl do postele.


Když vstal, tak opravdu na nástěnce bylo oznámení o zrušení dnešních hodin lektvarů pro všechny ročníky. Ti jenž měli Snapea už od rána se jen zaradovali a zamířili zpět do postelí. Hermiona naopak vypadala naštvaně, že příjde o lektvary, ale díky Ronovi se mírně uklidnila a začala se těšít na přeměňování.


S uklidněnou Hermionou se vydali na snídani. Když se ozval každodenní šum sov a před Hermionu padl Denní Věštec, začetli se všichni tři hned do první strany.


Krvavá noc

Dnes v noci byla napadena mudlovská ulice The west street na okraji Londýna. O život zde přišlo na 40 mudlů a dva motáci. Přivrženci Vy-víte- koho provedli celou akci bez většího upozornění. Nejprve zabili všechny obyvatele a potom všechny domy podpálili. Teprve ohněm a následným vykouzlením temného znamená na obloze se o všem dozvědělo ministerstvo. Ale nebylo již koho zachraňovat.

Mudlovská veřejnost byla informována předsedou, že se jedná o elektrický impuls, který ulicí prošel a zapříčinil výbuch mnoha elektrických zařízení.

Co se bude dít dále? Budou se útoky Vy-víte-koho zhoršovat? A jak bude postupovat ministerstvo, aby zabránilo tomuto masakru? Počkejte na zítřejší číslo, kde uvedeme rozhovor s mluvčím ministerstva panem Kottove.


Harryho okamžitě zasáhlo, kolik lidí dnes v noci zemřelo jen kvůli tomu šílenci. Proč nikdo nezasáhl? Jak mu to i nadále může procházet? A zúčastnil se toho masakru i Snape? A zabil taky někoho? A proč se ještě nevrátil?


V Hermioniních očích se leskly slzy a ani Ron nevypadal, že by byl mu bylo dobře. Dokonce odložil svoji nedojedenou snídani a popohnal Harryho a Hermionu, aby už vyrazili na hodinu přeměňování.


Ani profesorka McGonagalová neměla dnes dobrou náladu a studenti to pocítili neuvěřitelně dlouhým domácím úkolem již na příští hodinu. Potom se přesunuli jen o pár učeben dál na Obranu proti černé magii k profesoru Redickovi.


Letos nebyla volba učitele OPČM úplně špatná. Profesor dozajista věděl o čem mluví, jen kdyby nebyl příliš zaujatý magickými tvory a procvičoval s nimi mnohem víc kouzla než že je jen nutíl seznamovat se z jeho mazlíčky. Harry už mnohokrát uvažoval nad tím, že tenhle profesor musí být pro Hagrida učiněný poklad.


Odpoledne měli volno právě díky nepřítomnosti Snapea, a tak se Harry i Ron vydali na famfrpálové hřiště. Ron chtěl, aby si procvičili před nadcházejícím zápasem proti Mrzimoru. Prohnal Harryho a asi by Harry musel létat až do večera, kdyby se náhodou za hřištětem blíže k lesu neobjevila postava a ta se po pár krocích neporoučela k zemi. Okamžitě, jak Harry, tak i Ron se k postavě oba rozlétli.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Páni

(Alyson, 12. 10. 2011 11:26)

Pěkná kapitola, jsem ráda, že jsi se vrátila.

dobrý

(Bayleef, 7. 10. 2011 12:04)

Povedená kapitola. Jenom trochu nechápu tu Harriho starost o Snaipa, ale jinak super.

Super

(Vladik7, 7. 10. 2011 9:32)

Bezva kapitolka uz se moc tesim na dalsi

dobré

(buffy, 7. 10. 2011 9:26)

teším sa ďalšiu kapču. dúfam že bude čoskoro.

pěkný

(riky, 6. 10. 2011 15:04)

rychle další

Díky moc

(Clowers, 6. 10. 2011 10:38)

Wow díky mooc za kapitolku :) Jsem zvědavá jak bude Snape vypadat až se vrátí. Lidi nebojte já jí dokopu, teď tu sedíme na přednášce a Mysty vedle mě píše :D a já čtu, tomu se říká, dělba práce :D

Re: Díky moc

(Mysty, 6. 10. 2011 10:57)

Drahá spolubydlící i spolusedící. XD Jak víš, právě sem dopsala pátou kapitolku... a ty mě k tomu chceš dokopat? No dobře! Já tě dokopu k dalšímu pořádnému překladu... nemám už co pořádně číst. XD Takže bude dobrá dělba práce. Ty začneš překládat a já budu číst. XD

Ahoj,

(Jitula, 5. 10. 2011 21:30)

dlouho jsem tu nebyla. Jsem ráda, že ses vrátila ke psaní. Tahle povídka vypadá dobře. Těším se na další kapitolu.

Dobré kapitoly :-)

(Trili, 5. 10. 2011 20:16)

Komentuji najednou poslední 2, obě se mi líbily, takže klidně pokračuj :-)

skvělé

(Anfulka, 5. 10. 2011 16:22)

dobrá kapitola

kapitola 4

(Lada, 4. 10. 2011 22:55)

Dobrá kapča. Jsem ráda, že zase píšeš. Doufám, že dokončíš některé z rozepsaných povídek. Máš prima nápady.