Jdi na obsah Jdi na menu
 


I.Kapča (Prolog)

19. 4. 2008

Den, kdy Voldemort údajně zabil Potterovi:

 

Lily a James Potterovi se skláněli nad postýlkou s jednoročním chlapečkem. Oba se na něj usmívali.

 

,,Jamesi, postarej se prosím o Harryho. Půjdu udělat večeři, potom dáme Harryho ihned spát. Doufám, že souhlasíš. Nechci, abys se moc unavil, hrozně mi na tobě záleží.“

 

Hodila po něm šibalský úsměv a odstoupila od postýlky. James poznal, že si z něj dělá srandu a tak se na ni pouze něžně usmál  a odpověděl:

 

,,Ale, ale.. odkdy ti na mě tolik záleží? Že by špatné svědomí? Myslím, milá sestřičko, že pouze využíváš mé dobroty.“

 

Vyplázla na ně jazyk a snažil se utéct, ale on ji chytil a ona jen vypískla.

 

,, Když už jsi nikomu neprozradila, že jsi moje sestra a pouze si zpět vzala své pravé příjmení- Potterová, a teď si všichni myslí, že jsme manželé a Harry můj syn. Ale není to tak. Kdy už mi řekneš, čí je to dítě? Remuse a Siriuse  to taky zajímá.“

 

Pouze smutně zavrtěla hlavou, a pak se vysmekla Jamesovi a utekla dolů. Nechtěla, aby si všiml té zbloudilé slzy, která ji stekla po tváři. Nechtěla, aby věděl, že toho, kterého miluje, přistihla jak se líbal s jednou bývalou spolužačkou. Přišla bez pozvání do jeho domu, a to co vyděla ji velmi zničilo.

 

Ubrečená zaklepala na dveře Jamesova domu. I když ji řekl pravdu, o tom, že je jeho sestra, do té doby se mu stranila. Teď ovšem potřebovala jeho pomoc. Pouze mu prozradila, že svého snoubence, kterého jim chtěla za měsíc představit přistihla s jinou. Prozradila mu, že jejímu dítěti hrozí nebezpečí.

 

James se rozhodl jednat. Vše prozradil svým nejlepším přátelům Removi a Siriovi. Ti mu přislíbili pomoc. Rozhodl se použít Fidelovo zaklínadlo.V té chvíli mu nezáleželo na ničem než na Lily a jejím nenarozeném dítěti. Strážcem byl ustanoven Petr, který nevěděl o tom, že tito dva nejsou manželé, ale pouze sourozenci, tolik mu James nedůvěřoval.

 

A tak už tady spolu rok a pár měsíců žili. Netušili, že dnešní den byl poslední, kdy měli možnost si spolu promluvit, den kdy se spolu viděli naposled. Večer již byl jejich dům zničen. Během chvilky se tam ovšem přemístil Sirius, který když viděl, co se stalo, se začal tahat za vlasy. Ovšem, najednou se pohnula hromádka sutin a vykoukla ruka Lily Potterové.

 

Okamžitě ji pomohl se vyhrabat. Opřel ji o hromadu sutin a vysklékl si kabát, kterým ji přikryl, v tom uslyšel dětský pláč a vydal se hledat Harryho. Přišel s ním blíž a položil ho vedle Lily. Ta když jej uviděla, tak se pokusila pousmát, ale měla naraženou čelist, tak z toho vznikl pouhý škleb.

 

Sirius se rozhodl jednat. Přemístil Lily k Remusovi, ten když ji uviděl se upřímně viděsil. Sirius mu vše vysvětlil a pro Harryho se rozhodl vrátit svojí motorkou, protože tak malé děti se neměli přemísťovat. Lupin zatím ošetřoval Lily.

 

Když Siriu přiletěl k domu viděl Hagrida, jak zvedá Harryho. Rozhodl se hrát si na nevědomého a zeptal se, kde je Lily a James. Obr jen smutně zavrtěl hlavou. ( Tady ten kousek všichni jistě znáte, tak poskočím až na kousek, kde se to začíná měnit.)

 

 

 

Malý Harry už byl několik dní u svých příbuzných. Netušil, že jeho kmotr byl zavřen do Azkabanu, a že jeho matka se již uzdravila a teď pouze s Remusovou pomocí koupila domek na venkově a plánovala si zajít pro Harryho.

 

A tak jednoho dne zazvonila na dveře své sestry, ta když ji viděla, tak se pokřižovala, myslela,že její “úchylná“ sestra je mrtvá a teď stála před ní. Lily ji vše vysvětlila, a když ji řekla, že Harryho si vezme s sebou a pouze vždy, když pro něj bude muset někdo přijít ho vrátí zpět, ale že nesmějí nic říct, jinak jim ho tam nechají.

 

Petunie vše odkývala, byla ráda, že se toho malého fakana zbáví a to i za cenu toho, že ho vždy bude na chvilku mít. A tak Harry vyrůstal s matkou. Vyrůstal s tím, že James byl jeho strýc, matčin bratr, ale kdo byl jeho otec to netušil a jeho matka mu to nikdy neřekla.

 

Vše klapalo v pořádku přes šestnáct let, kdy o prázdninách před Harryho sedmým ročníkem musel Remus na misi a nemohl Lily oznámit, aby přesunula Harryho k Dursleyům a tehdy se to dozvěděla další osoba.

 

A tady končí prolog. Pokud se chcete dozvědět, jak probíhalo zjištění oné osoby, tak určitě čtěte i dál a myslím, že vás bude zajímat, že tato povídka neskončí pouze tímto zjištěním, ale vše bude pokračovat.

 

Brumbál i Sirius pořád žijí. Sirius ještě utiká před spravedlností. Ginny a Harry se nerozešli a pořád spolu chodí, i když tento vztah teď udržovali pouze přes dopisy. Nevím, pokud jsem něco zapomněla dodat, tak se určitě ozvite a objeví se to v další kapitolce.

 

Námět na tuhle povídku jsme dali dohromady s edrien. Věnuji ji proto ji, ale i Kazateli a Anje. Omlouvám se reylan, ale kapča k bezejmený přibude co nejdřív. A takové menší věnování patří i těm, kteří do soutěže poslali vůbec nějaký příspěvěk, moc díky.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Parada

(Karin, 14. 9. 2021 17:04)

Jsem zvědavá jak se to bude vyvíjet.