Jdi na obsah Jdi na menu
 


II.kapča

19. 4. 2008

,,Musíš tam jít ty. Není tu nikdo jiný a já teď potřebuji většinu členů.“

 

,,Proč já? Proč nejde Lupin, s Potterem si rozumí.“

 

,,Ale Severusi, Lupin musel narychlo odjet a ty jsi zde jediný koho Harry zná. Chápu vaše nesváry, ale teď není jiná možnost. Víš kde Harryho najdeš. Zkontroluj, zda je v pořádku a předej mu dopis se školními potřebami.“

 

Hlasitě si odfrkl, převzal od Brumbála dopis a už ho nebylo. Za chvíly se objevil jen kus od domu 4 v Zobí ulici.Okamžitě se tam vydal a dost hlasitě zabušil na dveře. Odpovědí mu bylo rozzuřené nadávání pana Dursleyho.

 

,,Co tu sakra chcete?“

 

S nechutí si prohlížel jeho kouzelnický hábit. Bylo mu jasné, že musí patřit k tomu “úchylnému“ spolku.

 

,,Přišel jsem se podívat na Pottera. Okamžitě mi ho zavolejte a já pak zase odejdu.“

 

Snape se obrnil trpělivostí

 

,,Potter tu není. A teď odejděte!“

 

Dursley už zavíral dveře, když do nich Snape vrazil, prosmykl se kolem mudly a zamířil do kuchyně, odkud slyšel cinkání nádobí. Okamžitě uhodil na Petunii, kde je Potter.

 

,,Není tady a už nás neotravujte!“

 

Doteď se snažil být trpělivý, ale právě ho to přestalo bavit. Šáhl do hábitu, odkud vytáhl hůlku a zamířil ji na Petůnii. Když viděl, že už někdo otvírá dveře, pouze mávl hůlkou a zavřel je kouzlem.

 

Petůnie, když viděla hůlku, se rozklepala a úplně zapomněla na varovná slova své sestry, že nikdo nesmí vědět, kde Harry je.

 

,,Je…je v nějakým Godrickově dole…. Víc nevím, přijíždí jen na konec prázdnin, když si ho má někdo vyzvednout.“

 

Okamžitě vyšel před dům, odkud se přemístil. Objevil se na konci jedné malé vesničky. Věděl, kde bydleli Potterovi rodiče a došlo mu, že musí být tam. To co uviděl na místě, kde dříve stával dům Potterů mu vyrazilo dech.

 

Čekal zíceninu, ale před ním stála nádherná vilka se zahradou a na té zahradě seděl Potter, opíral se o strom a četl si knihu. Když ho uviděl, dostal hrozný vztek. Tak já ho mám jít zkontrolovat a on si tady milostpáníček poklidu čte, no to se ještě uvidí…

 

Otevřel si branku a vydal se smětrem k Potterovi, ten si ho všiml, až když došel k němu. Okamžitě vyskočil na nohy a nevěřícně na něj zíral.

 

,,Pane profesore… jak jste mě našel…. Teta, musela vám to říct jedině ona.“

,,Pottere, vy budižničemo, jste pouze malej parchant. Máte být u své tety a strýce a místo toho si tu sedíte a čtete si. Kdyby jste to alespoň řekl Brumbálovi, ale vy ne. Necháte si to pro sebe a já vás pak musím hledat. Ale to bude mít dohru, já to takhle nenechám, pravidla už porušujete až moc dlouho.“

 

Nevšiml si, že na zahradu právě věšla  žena a když viděla muže, který právě urážel jejího syna, tak se naštvala.

 

,,Co si to dovolu…“

 

Ústa se ji sama zavřela. Před ní stál muž, který ji podvedl jen pár měsíců před svatbou. Muž kterého moc milovala, ale pak ho viděla s jinou. Teď si ji prohlížel a nemohl uvěřit svým očím. Myslel, že je mrtvá, ale teď tady stála před ním a byla dosti živá.

 

,,Lily… panebože Lily, ty žiješ, ale jak? Já to nechápu.“

 

,,Žiju, ale ne kvůli tobě, ale kvůli Jamesovi, který se za mě obětoval.“

 

Harry to vše jen pozoroval se smíšenými pocity a nevěděl, co si o tom má myslet.

 

,,Jistě ten Potter, který mi tě přebral. A ty… ty jsi se jen tak najednou vypařila, nenapsala jsi, a pak jsem zjistil, že manželům Potterovým se narodil syn. Někdo mi prozradil, že paní Potterovou jsi ty. To ty jsi mě opustila, ne já tebe.“

 

V očích Lily Potterové vzplál žár.

 

,,Ano, ale až potom, co jsem tě viděla se líbat s Narcissou Malfoyovou. Jak si mi to mohl udělat? Měli jsme před svatbou.“

 

A tehdy udělal Severus Snape další ze svých chyb. Místo aby se začal omlouvat, tak začal nadávat.

 

,,Ano, líbal jsem se s ní, ale kolikrát jsem ti říkal, že mám spousty poslaní a potřebuji lidi, díky kterým se dostanu tam kam potřebuji. Narcissa mi tehdy pomohla!“

 

Tohle nečekala. Mávla hůlkou a Severus Snape vyletěl za hranice pozemků domu.

 

,,Ať už tě tu nikdy nevidím Severusi Snape!“

 

Ten se jen potichu přemístil k pozemkům Bradavického hradu. Na to, že měl Potterovi předat dopis dávno zapomněl.

 

,,Mami… myslím, že mi máš co vysvětlovat….“

,,Pojď si sednout na terasu. Všechno ti vysvětlím. Ale nepřerušuj mě prosím a snaž se to pochopit.“

 

Mezitím si sedli na terasu a Harry zaujatě pozoroval svoji matku. Ta začala s vyprávěním svého životního příběhu.

 

,,Ještě na škole jsem se dala dohromady se Severusem. Měli jsme pár měsíců před svatbou, když jsem ho přistihla s Narcissou – líbali se. Tehdy mě popadl hrozný amok a utekla jsem ke svému bratrovi a zůstala u něj.“

 

,,A pak jsi si vzala mého otce.“

 

,,Ne, tvého otce jsem si nikdy nevzala.“

 

,,Ale to nechápu. Žila jsi tady u Jamese Pottera, mého otce. Nežila jsi u svého bratra.“

 

Lily se smutně dívala na svého syna. Bála se, že tohle nepochopí a zvláště po tom,  co vše mu dělal jeho pravý otec. Když se dozvěděla, že Severus učí a učí jejího Harryho a schválně mu dělá všelijaké naschvály, byla na pokraji zhroucení.

 

,,Ne Harry. James byl můj bratr. Nikdy jsem se nevdala.“

,,Ne…. To není možné.“

 

Nevěřícně se díval na svoji matku a pemýšlel nad tím, kdo by mohl být jeho otec. Napadal ho jediný kandidát, ale urputně se tomu bránil.

 

,,Tvým otcem Harry…. Tvým otcem je Severus.“

 

Rozhostilo se ticho, jen ptačí zpěv bylo slyšet ze zahrady. Harry se zvedl a utekl do kouta zahrady, kde se opřel o plot. Hned za plotem byl les a z toho lesa právě vyšla překrásná dívka – víla. Otevřela si branku a sedla si vedle Harryho.

 

,,Copak se stalo?“

 

,,Ach Sin (jmenuje se Sinale), máma mi právě prozradila, že byla sestrou Jamese Pottera, ne jeho manželkou a tím pádem já jsem synem Snapea, mého profesora.“

 

,,Já vím, máma mi to před pár lety řekla. Ale uvědom si, jak tvoje matka musela trpět. Přistihla muže, kterého milovala s jinou a to jen pár měsíců před svatbou. Utekla za kmotrem, nebo-li tvým strýcem, jejím bratrem. ( James byl kmotr Sinale, Lily je její kmotra)

A díky tomu přežila, když ti byl rok. On se za ni obětoval, a proto, když ji chtěl Voldemort zabít,  nezabil, ale byl hodně oslaben, ale pak se pokusil o to samé u tebe. Jenže tebe chránila Lily a protože byla 3 vteřiny mrtvá kouzlo působilo. Proto si přemohl Voldemorta.“

 

Kývl, ale pořád se díval před sebe. Potom si položil hlavu na Sinalino rameno. S tou dívkou vyrůstal, společně vymýšleli nové pasti a zlobili své matky. Sinale nebyla úplná víla, ale jen poloviční.

 

Jejím otcem nebyl nikdo jiný než Remus Lupin. James představil Lily, Remusovi a Siriusovi svoji kamarádku, která žila v lese za jeho domem, kde měli víly svůj palouček a díky Jamesovu kouzlu chráněni proti okolnímu světu. Po jeho smrti provedla kouzlo Lily.

 

A Remus je pouze zdokonalil. Ještě pořád miloval Matty, dívku, kterou jim představil James. Byl u nich proveden rituál svatby, a proto Remus mohl na jejich palouček. Když byl ve vlkodlačí kůži, tak ležel vedle paloučku a pozoroval je, jak tančí.

 

Harry a Lily tam mohli díky jamesovi a kouzlu, které na jejich palouček bylo použito. Ovšem jen párkrát tam zašli. Spíše chodily víly k nim na zahradu a tančily tam. Měly rády Lily, která k nim vždy byla tolik milá. Vždy sebou přivedly krásná stvoření, která už byla na pokraji vymření a byla pod jejich ochranou.

(tohle byl kousek vysvětlování, doufám, že mi za něj neutrhnete hlavu)

 

,,Muselo to tak být, Harry. Odpusť své matce. Bylo to pro ni tehdy nejlepší řešení.“

 

,,To chápu, ale jak budu moci jít do školy. Muž, který mě ze srdce nenávidí je můj otec!“

 

,,O tom si promluv s Lily, já už musím jít. Otec mi slíbil, že se dnes příjde podívat.“

 

Odtančila do lesa a harry se vydal za svojí matkou. Ta pořád seděla na terase a koukala do blba.

 

,,Mami?“

 

Trhla sebou a podívala se na Harryho skelným pohledem. Její syn to nevydržel a rychle ji objal.

 

,,Mrzí mě to Harry, tolik mě to mrzí. Měla jsem ti to říct dřív, ale tolik jsem se bála.“

 

,,Pšt, to je v pořádku, já to chápu. Jen se profesor Snape nesmí nic dozvědět.“

 

Přitakala a dál objímala svého syna. Byla ráda, že ho neztratila. Že ji odpustil.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář